2019-05-02 13:00:58• hírek • Bede Emőke

Százakat, köztük 40 részeget kellett ellátniuk a sürgősségin a hosszú hétvége során

A különböző ünnepek alkalmával számottevően megugrik a sürgősségire bekerült személyek száma: ki a mértéktelen evészet miatt, ki a rövid idő alatt elfogyasztott, töméntelen mennyiségű alkohol miatt szorul orvosi ellátásra. Nem volt ez most sem, hiszen a dorbézoló társaság rendelkezésére több szabadnap is rendelkezésükre állt.

Mint a Szatmár.ro kérdésére a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház szóvivője, Constantin Demian elmondta, a keleti kereszténység által ünnepelt húsvét három napja alatt összesen 676 személyt, köztük 192 gyermeket kellett ellátniuk a sürgősségi osztály munkatársainak. 40 személyt súlyos ittasság miatt kellett kezelni, viszont öröm az ürömben, hogy kiskorúak ez alkalommal nem voltak köztük. Ugyanakkor 9 szülés is történt az említett időszakban: öt kislány és négy kisfiú látta meg a napvilágot a kórház falai között. A kullancsos páciensek száma nyolc volt, kik közül két picur még második életévét sem töltötte be. A május 1-i adatokat még nem összesítették.


A Szatmár Megyei Mentőszolgálat is eseménydús napokon van túl. Mint kiderült, a hosszú hétvége során összesen 837 riasztást kaptak, azaz naponta kicsivel több mint 140-szer csörgött a telefonjuk. 55 alkalommal emésztési zavarokkal (hasi fájdalmak, hányás, hasmenés) küzdő páciensekhez hívták őket, 28 alkalommal a túlzott alkoholfogyasztás miatt kellett közbelépniük, 48 alkalommal pedig olyan betegek kérték a mentők segítségét, akik az átlagnál nagyobb sófogyasztás miatt kardiovaszkuláris problémákat tapasztaltak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: