2011-09-26 15:28:02• hírek • Szatmar.ro

Égett az aljnövényzet vasárnap este Szatmárnémetiben

Lángra lobbant az aljnövényzet vasárnap késő délután Szatmárnémeti szélén, a helyszínre érkező „Szamos" Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége valamint a Sürgősségi Helyzetek Önkéntes Szolgálatának munkatársai csak este 22.00 óra körül tudták legyőzni a lángokat.

Az önkéntes szolgálatot délután 18.00 órakor értesítették, hogy lángra kapott a Szatmárzsadány és a Szőke Mocsár között található aljnövényzet. A Helyi Rendőrség és az önkéntesek egységeit a hivatásos tűzoltók követték a helyszínre és négy órai küzdelem után sikerült eloltaniuk a tüzet.

Amint azt a vizsgálat megállapította, a tűzvészt egy 20 ár területen meggyújtott és őrizetlenül hagyott tűz okozta, amely aztán átterjedt a szomszédos négy hektárra is.

Az eset kapcsán Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának honlapja felhívja a figyelmet, hogy minden esetben, amikor valaki el kívánja égetni a száraz hulladékot vagy az elszáradt növényi maradványokat, akkor ahhoz a polgármesteri hivatal valamint a természetvédelmi szervek engedélyét kell kérnie. Kivételt képez ez alól, ha valaki a saját házának udvarában készül mindezt elégetni.

Szabadtéri égetésnél figyelembe kell venni, hogy szélcsend legyen, a közelben ne legyen semmilyen érték (termény, esetleg építkezés illetve áramvezeték). Minden ilyen jellegű tűzet csak nappal szabad megnyújtani, felügyelet alatt kell tartani és oltási eszközöket kell biztosítani. Minden egyes kihágás 1000-2500 lejes bírságot vonhat maga után.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: