2013-03-26 17:49:07• hírek • Szatmár.ro

Olcsó strandolás, ingyenes buszozás a nyugdíjasoknak

A diákok és a nyugdíjasok ingyenesen utazhatnak, utóbbiak olcsóbban is strandolhatnak majd - Coica tervei szerint.

Dorel Coica polgármester kedd délben tette a bejelentést, miszerint júniustól ingyenesen utazhatnak a nyugdíjasok a szatmári tömegközlekedésben - igaz, az első fázisban csak egy bizonyos szociális rétegük lesz kedvezményezett. Emellett elvileg szeptembertől a szatmári diákok is ingyen utazhatnának a buszokon - mondta a polgármester. Az ingyenes utazás biztosítása mindazonáltal úgy tűnik egy jól átgondolt rendszer szerint működne, de persze ezen még van csiszolni való.

A diákok és a nyugdíjasok esetében is alapfeltétel lenne az, hogy a kedvezményezettnek szatmárnémetinek kell lennie.

- Lehet, néhányan úgy gondolják, hogy ez diszkrimináció, de nem az. A szatmárnémeti polgármesteri hivatal a szatmárnémetieknek szánja ezt a lehetőséget - mondja Coica.

Ingyenesség korlátokkal

Ráadásul az ingyenes utazás nem jelentene korlátlan ingyenességet. A polgármester elképzelése szerint a nyugdíjasok egy bizonyos számú utazást kapnának meg, ami egy hónapra érvényes. Minden hónap elején aztán a Transurban irodájában kiválthatják a bérletet, ami az adott számú utazást lehetővé teszi. Coica elképzelése szerint a következő hónap elején új "bérletet" válthat ki a nyugdíjas, ekkor azt is regisztrálják, hogy az előző hónapban mennyit utazott az illető - ennek alapján téríti meg a polgármesteri hivatal a Transurban kiadásait.

A diákok esetében is korlátozva lenne az ingyenes utak száma. Mivel a cél az, hogy a diákok a lakhelyükről eljussanak az iskolába, a hónap munkanapjaira, azaz iskolai napjaira vonatkozna az ingyenes utazás.

Olcsóbb strandolás

A szatmári nyugdíjasok jó ideje kérik a polgármesteri hivataltól, hogy egyezzenek meg a Termálstrand vezetőivel, hogy az idős személyek ingyenesen látogathassák a pihenőövezetet, vehessék igénybe a szolgáltatásokat. Bár a teljes ingyenesség ebben az esetben sem lehetséges, a 9 lejes kedvezményes jegyet sikerült 5 lejre lealkudni - jelentette be a polgármester.

A szezon kezdetével elvileg azok juthatnak be olcsóbban a strandra, akik 20 alkalmas bérletet váltanak, ebben az esetben lesz egy belépő ára csak 5 lej. Amennyiben pedig elfogynak a kedvezményes alkalmak, a nyugdíjasok 9 lejes jegyárral léphetnek be a strand területére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: