2013-04-24 16:48:14• hírek • Kocsis Zoltán

Árkedvezmény a szatmári nyugdíjasoknak a strandon és a buszokon

Dorel Coica és Ioan Hossu
Dorel Coica és Ioan Hossu

Öt lej fejében strandolhatnak idén a szatmárnémeti nyugdíjasok a városi strandon - jelentette be szerda délben Dorel Coica polgármester. Az év második felétől kedvezményesen utazhatnak a nyugdíjasok a tömegközlekedési eszközökön is.

A polgármester nyilatkozata szerint megegyezés született egyrészt az önkormányzat, másrészt pedig a városi strandot üzemeltető Beny Alex cég valamint a tömegközlekedést végző Transurban között. Utóbbival kapcsolatban egyelőre csak annyit tudni, hogy július elsejétől a nyugdíjasok bizonyos kategóriája kedvezményesen utazhat a szatmárnémeti buszokon. „Még nem dolgoztuk ki teljesen a részleteket. A kedvezményeket lépcsőzetesen szeretnénk bevezetni. Szeretnénk elkerülni azt is, hogy azon nyugdíjasok, akiknek kisebb vagyonnyi a jövedelmük van, szintén élhessenek ezzel a lehetőséggel", mondta Coica.

A strandolással kapcsolatban viszont jóval több a konkrétum: a szombaton a kapuit a nagyközönség előtt megnyitó intézmény öt lejért engedi majd be a nyugdíjasokat. Ők személyi igazolvánnyal és nyugdíjszelvénnyel igazolhatják státuszukat. Ioan Hossu, a Beny Alex cég menedzsere elmondta, a terveik szerint a nyugdíjasok legkésőbb június elején egy bérletet is kapnak, amelynek felmutatásával és az öt lej kifizetését a későbbiekben bejuthatnak a strand területére.

A polgármester felhívta a figyelmet, hogy mindkét kedvezmény a szatmárnémetiekre vonatkozik csak. Ám nem maradnak engedmény nélkül a nem szatmárnémeti nyugdíjasok sem: Hossu elmondta, nekik 7 lejt kell majd fizetniük a strandolásért. Ugyanannyit, mint a diákok és az egyetemisták. A menedzser egy másik örömhírt is közölt a lubickolni vágyókkal: a belépőjegy árát a tavalyi 18 lejről 15 lejre csökkentették.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: