2018-09-07 07:17:18• hírek • Bede Emőke

Száz fényképpel emlékeznek Eminescura

Csütörtökön újabb tárlatot nyitottak meg a Szatmár Megyei Tanács képzőművészeti galériájában, melynek során a nagykárolyi Vasile Vénig László Fotósklub tagjainak alkotásit tárta a nagyközönség elé a Szatmári Képzőművészek Egyesülete.

A kiállítás ötlete még nyáron fogant meg, amikor a neves román költő, Mihai Eminescu lírájában a fotósklub tagjai elkezdtek olyan tájleírásokat keresni, melyek remekül találnak az általuk készített fényképekhez. Viszont arra is volt példa, hogy egy-egy verssor hordozott annyi képi információt, hogy ahhoz már csak egy művészien megkomponált fotó hiányzott.
 

Az alkotómunkának köszönhetően a csütörtöki kiállításon végül 100 fényképet és a hozzájuk tökéletesen illő verset sikerült bemutatni. A fotókat Bikfalvi Zsolt, Adi Stefanuti, Dragos Georgescu és Fastus József fényképezőgépei kapták lencsevégre, a legtöbbször felbukkanó költemény pedig a Memento Mori volt. A művészeti előadásról ezúttal is a Gyermekpalota fiatal tehetségei gondoskodtak, kiket Moga Mariana tanárnő készített fel. A szeptember 26-ig elérhető kiállítás megtekintése ingyenes.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: