2008-08-02 09:11:59• hírek • Czinzel László

Száz éves vasútvonal

Mátészalkától Csengerig utaztak a jubileumi ünnepség résztvevői.

Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Pataki Csaba alprefektus és dr. Kereskényi Gábor is jelen voltak azon a rendezvényen, amelyen a 100 éve átadott Mátészalka-Szatmárnémeti vasútvonal jubileumát ünnepelték péntek délben.

 
A rendezvény díszvendégei Mátészalkán ültek fel a meneterend-szerinti járatra, és a csengeri vasútállomáson a csanálosi fúvószenekar ünnepi talpalávalóval várta őket.
Apáti György polgármester és dr. Komlódi Mihály alpolgármester mindketten azt hangsúlyozták ki: Magyarország ezen elmaradott része számára létfontosságú dolog az, hogy visszaépüljön az országhatártól a szatmári megyeközpontig vezető 13 kilométeres sínpár - amely Óvárin, vetésen és Szatmárnémeti-Gőzfűrészen haladt még keresztül -, és ezirányban európai uniós pályázatot is készítenek a csengeriek.
 
Dr. Kereskényi Gábor és Csehi Árpád megyei tanácselnök is maximális támogatásukról biztosították a csengerieket, és az is elképzelhető, hogy ideát is elkészül a tükörprojektként benyújtandó pályázat itteni része is. A hivatalosságok emléktáblát lepleztek le a csengeri vasútállomás falán, majd vasúttörténeti kiállítást tekinthettek meg a résztvevők a helyi városi múzeumban.
 
csenger1_oldalba
szatmar.ro 

 

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: