2011-09-26 12:42:51• hírek • Szatmár.ro

Kerékpáros túra a Szennyvíztelepig és a Vízműig

A szatmári ivóvíz-szolgáltatás és kanalizál elindításának 100. évfordulóját ünneplik.

"100 év vízszolgáltatás és kanalizálás Szatmárnémetiben" címmel szeptember 28 és 30 között rendezvénysorozatot szervez az Apaserv Rt. A rendezvénysorozat a Szatmár Megyei Tanács nagy gyűléstermében veszi kezdetét egy szimpozionnal, szeptember 28-án, ekkor egy előadás keretében visszatekintenek a vízszolgáltatás szatmárnémeti történetére, majd több személyt is érdemoklevéllel jutalmaznak.

Ugyanitt kerül sor Danku Pál írásos összeállításának bemutatójára is, aki szintén a vízszolgáltatás és kanalizálás szatmári történetét jegyezte fel.

Csütörtökön, szeptember 29-én nyílt napokat  tartanak a Kakszentmártoni Vízműnél illetve a Szatmárnémeti Szennyvíztisztító telepen. Ezekre a helyszínekre elsősorban szervezett csoportokat várnak, hogy bemutathassák: milyen munkát végeznek, tévhiteket oszlassanak el, s a résztvevők megbizonyosodhassanak arról, hogy a megyeszékhely ivóvize  országos viszonylatban az egyik legtisztább.

Ugyancsak csütörtökön 16 órai kezdettel az új főtérre várják az érdeklődőket, ugyanis innen biciklis túra indul Kakszentmártonba, majd a Szennyvíztisztító Telepre - a kerékpárosok szintén közelebbről is megismerkedhetnek az itt történő munkálatokkal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: