2010-12-19 18:24:07• hírek • Szatmár.ro

Száz éve született

Kálmándon felköszöntötték a százéves Kreiter Máriát.

Szombaton nagy napra virradt a kálmándi Kreiter Mária: a hölgy pontosan száz évvel ezelőtt, 1910 december 18-án látta meg a napvilágot Krasznasándorfaluban, a megyebeli svábok egyik legrégebbi és akkor még legnépesebb településén, Galiger Mária néven.

A hölgyet a helyi önkormányzat nevében Schlakter Ferenc polgármester és Sütő Imre alpolgármester köszöntötték fel egy nagy csokor virággal, díszoklevéllel, valamint egy 500 lejt tartalmazó borítékkal. Az ünnepelt összesen hat lányt nevelt fel férjével: három utóbbi első házasságából született, de a feleség fiatal korában elhunyt. Kreiter Mária is végigszenvedte a deportálást - igaz, nem őt, hanem három lányát vitték el jóvátételi munkára Oroszországba, miközben férje is hadifogságban volt.

Tíz unoka, tizenöt dédunoka és tizenegy ükunoka - íme a leszármazottak népes csoportja, akik többsége jelen volt a szombat délutáni ünnepi ebéden. Az ebéd Néma Sándor, helyi római-katolikus plébános rövid köszöntőjével vette kezdetét, majd a családtagok is további egészséget kívántak a hosszú életű asszonynak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: