2013-01-29 15:43:15• hírek • Póti Orsolya

Száz diák szerepel a Mesék szárnyán mesevetélkedőn

Immár 14 éves múltra tekint vissza az a népszerű mesevetélkedő, amelyre minden évben több száz diák jelentkezik Szatmár megyéből. A „Mesék szárnyán" megyei döntőjére 25 csapat jutott be - ők február 2-án mérik össze tudásukat a Mircea Eliade Gimnáziumban.

Szatmár megyében több mint öt éve rendezik meg a „Mesék szárnyán" elnevezésű mesevetélkedőt, melyen a II-IV. osztályos diákok mutathatják be ügyességüket, kreativitásukat. Az utóbbi években a verseny megyei szakaszának megszervezését Román Melinda és Leiti Mónika tanítónők vállalták fel, akik büszkék arra, hogy az országos döntőkről nem egy aranyéremmel tértek már haza a szatmári kisdiákok.

A verseny megyei szakasza február 2-án kerül megrendezésre a Szatmárnémeti Mircea Eliade Gimnáziumban, ahol az iskolai fordulókon továbbjutott 25 legjobb csapat, azaz összesen 100 diák fog „megmérkőzni" egymással.

Mint megtudtuk, Bajor Andor-mesékkel kellett készülniük a kisiskolásoknak, akik a következő tanintézményekből érkeznek a döntőre: 10-es Számú Gimnázium, Balcescu-Petőfi Gimnázium, Avram Iancu Gimnázium, Mircea Eliade Gimnázium, Dr. Vasile Lucaciu Gimnázium, Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, Aurel Popp Művészeti Líceum, Nagykárolyi Kalazanci Szent József Líceum, a Nagykárolyi 3-as Számú Gimnázium, valamint a kökényesdi, szatmárhegyi, túrterebesi, lázári és sándorhomoki iskolák.

Román Melinda tanítónénitől, a verseny egyik szervezőjétől megtudtuk, az országos szakaszra a megyei forduló első két helyezettje juthat tovább. A március 22-24. között, Nagyváradon megrendezésre kerülő döntőn a vetélkedő minden eddigi meséje számít majd, ami összesen tizenkét Bajor Andor-történetet jelent.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: