2009-09-01 09:43:17• hírek • Szatmár.ro

Kezdődik a parlamenti ülésszak

Szeptember elsején indul a 2009-2010-es parlamenti szesszió.Günthner Tibor szenátor szerint egyáltalán nem vár békés munka a szenátorokra és parlamenti képviselőkre az elkövetkezőkben, lévén, hogy az eddigi nézeteltérések mellett a közelgő államelnök-választás is tovább borzolja majd a kedélyeket.

A Szatmár megyei RMDSZ-es tisztségviselő reméli, az érdekvédelmi szervezet ismét kormányzati szerephez jut a politikai élet alakulásának tulajdoníthatóan, és bizonyítani tudja: emberei szakképzettek, rátermettek.

A szenátor azt követően fogalmazott így honlapunk megkeresésére, hogy a kormány újabb költségvetés-kiegészítést hajtott végre. Günthner szerint a büdzsé-módosítás is jelzi: dilettáns módon áll hozzá a gazdaságpolitikához a jelenlegi országvezetés, és tovább halad a rossz úton.

- Ahelyett, hogy az óriási hiteleket gazdasággeneráló célokra fordítanák - munkálatokra költenék, amelyek nyomán a cégek komoly összegeket juttatnának adóként vissza -, a bankokon keresztülpróbálják segíteni a lakosságot, valamint munkanélküli segélyeket fizetnek a kölcsönből. Egyik sem jár kézzelfogható, a lakosság számára is érezhető eredménnyel. A bankok nem könnyítettek a hitelfelvétel rendszerén, a munkanélküli segélyek pedig feneketlen zsákként nyelik el a közpénzeket. Az RMDSZ-nek teljesen másak az elképzelései.

Günthner szerint az Első Ház program is egyik bizonyítéka a kormány hozzá nem értésének: szerinte ANL-lakásokat kellene építeni, hiszen ezek feleannyiba kerülnének,mint a sokat reklámozott program keretében vásároltak - amelyeken csak az ügynökségek nyerészkednek.

A szenátor rosszallását fejezte ki a közalkalmazottak 10 napos fizetetlen szabadságra küldésének ötletével kapcsolatban is, amelyet az RMDSZ el fog utasítani. Günthner fel fogja tenni az egyik ülésen a kérdést Emil Bocnak:hogyan egyeztethető össze ez mindazzal, amit annak idején a miniszterelnök alkotmányjogból tanított az egyetemen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: