2012-07-25 18:27:14• hírek • Kocsis Zoltán

Szavazz legálisan! Az illegális szavazásért börtön jár!

Öt nappal a július 29-i népszavazás előtt nagyfokú tájékoztató kampányt indítottak az országos belbiztonsági intézmények az illegális szavazás veszélyeire akarván felhívni a lakosság figyelmét.

A „Szavazz legálisan! A kenőpénz és az illegális szavazás börtönbe juttathat!" elnevezésű kampány során a Szatmár Megyei Rendőrség, a Szatmár Megyei Csendőrség, a Szamos - Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége és a Szatmár Megyei Határőrség munkatársai szerdán szórólapokat osztogattak a megyei legforgalmasabb pontjain.

Az akciót a rendőrök kezdték, akik reggel 9.00 órakor a Decebal híd alatti buszmegállót látogatták meg. A kampányban részt vevők a nap folyamán az Ócskapiac és a vasúti pályaudvar környékén is igyekeztek felhívni az emberek figyelmét az illegális szavazás és a kenőpénz elfogadása vagy felajánlása jelentette veszélyekre. Románia törvényei szerint ugyanis amennyiben valaki pénzt vagy egyéb értéket ajánl vagy fogad el abból a célból, hogy manipulálja a szavazó opcióját, az bűncselekménynek számít.

Ugyanúgy bűncselekménynek számít az illegális szavazás is. A hatóságoknak például 60 nap áll a rendelkezésükre a népszavazás után, hogy eljárást indítsanak valaki ellen, akiről az választói névjegyzékek alapján azt gyanítják, hogy többször is szavazott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: