2008-11-03 19:43:30• hírek • Szatmár.ro

Szavazni Menő turné

Kelemen Hunor, az RMDSZ ügyvezető elnöke nyitotta meg azt a kampánykörutat, amely célirányosan a fiatalok megszólítását és választói magatartásuk megváltoztatását tervezi.

“A 18-29 év közötti választói réteg a legkevésbé érzékeny a közügyek iránt, nem érdeklődik a politika iránt és szavazni is kis mértékben megy el. Ez talán a politika, a politikusok hibája, ne csodálkozzunk, ha nem mennek el szavazni. Ez fog ezzel a kampánnyal megváltozni”. A politikus kifejtette, a fiatalok közügyekbe való hangsúlyosabb bevonása érdekében az RMDSZ közvitára fogja bocsátani a választói korhatár módosítását 16 évre, ahogy például Ausztriában történik, illetve lehozni 20 évre a megválaszthatósági korhatárt a helyi önkormányzati testületekben.

“Először indul el egy parlamenti kampány úgy, hogy az Európai Unió tagjai vagyunk” – kezdte mondanivalóját Takács Csaba, az RMDSZ kampányfőnöke –, az RMDSZ az egyetlen szervezet, amelyben a fiatalítás nem csupán szlogen, hanem tény. “Már a kormányzati ciklus elején a tisztségek nagy többségét fiatalok töltötték be, az idei parlamenti választásokon pedig több mint 120 fiatal indul RMDSZ-színekben” – mondta.

Bodor László, a „Szavazni Menő” elnevezésű kampány főszervezője kifejtette, hogy a fiatalok számára kiemelt fontosságú kell legyen ez a kampány, mert a 18. életév betöltése után már nem csak a családon múlik a jövőnk. „Nem várhatjuk, hogy szüleink döntsenek a mi sorsunkról, hanem igenis nekünk is kötelességünk a saját jövőképünk kialakítása” – mondta.


Az 5800 kilométeres körút során a karaván felkeres minden erdélyi falut és várost, arra buzdítva a fiatalokat, hogy éljenek demokratikus jogukkal, mert csak azoknak van joguk a felelősségrevonásra, akik szavaztak.

A körút keretében minden nagyvárosban sor kerül egy “Féktelen Show” elnevezésű szórakoztató-tájékoztató műsorra is. “A “Szavazni Menő” kampány a világhálón is zajlik a www.enszavazok.ro honlapon.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: