2009-11-30 19:26:47• hírek • Ferenczi Noémi

Szavazásra buzdít az RMDSZ

Az RMDSZ Szatmár megyei szervezete támogatja Klaus Johannist és a felelősségteljes kormányt.

A Szatmár megyei RMDSZ teljes mértékben támogatja mind Klaus Johannis kormányfői pozícióra való jelölését, mind pedig azon politikai alakulatokat, akik ennek a döntésnek szellemében kívánják, hogy az országban egy felelősségteljes működő kormány alakulhasson. Ennek érdekében a Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltjét, Mircea Geoanát kell támogatnunk a második fordulóban - jelentette ki Csehi Árpád, megyei elnök az RMDSZ hétfői sajtótájékoztatóján.

A jelen lévő politikusok többször kihangsúlyozták, a szatmári RMDSZ egyetért azzal az elhatározással, mely szerint az RMDSZ és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) országos szinten megállapodást kötött, hiszen mindezt egy felelősségteljes kormány megalakulásának érdekében tette.

Günthner Tibor szenátor kifejtette, azért kell elmennünk szavazni december 6-án, hogy kieszközöljünk egy változást, mely következtében politikailag és gazdaságilag is normalizálódhat a helyzet Romániában.

Ilyés Gyula polgármester kihangsúlyozta, a választás nem ideológiai jellegű, ugyanis nem a Szociáldemokrata Pártra szavazunk amikor Mircea Geoana nevére ütjük majd a pecsétet, hanem élünk a változtatás lehetőségével, mely kötelességünk is egyben.

Kereskényi Gábor, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke kifejtette: az RMDSZ-nek pozitív emlékei vannak a 2000-2004 közötti PSD-kormányzásról (amikor is elfogadásra került a közigazgatási törvény, kitették a kétnyelvű helységtáblákat, kiszabadult a Szabadság-szobor), valamint a 2004-2008 közötti időszakról, amikor a Szövetség együtt kormányzott a PNL-vel. Ezért egy ilyen háromszög hatékonyan és jól tudná kormányozni Romániát, ugyanakkor a kisebbségi jogokra is érzékenyebbek lennének, mint a PDL.


Az RMDSz-es tisztségviselők szerint, december 6-án el kell mennünk szavazni
Az RMDSz-es tisztségviselők szerint, december 6-án el kell mennünk szavazni


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: