2010-09-29 09:43:22• hírek • Szatmár.ro

Szatmárudvari: nem lesz alpolgármester

Mégsem lesz magyar alpolgármestere Szatmárudvarinak.

Annak ellenére, hogy tavasszal majdnem sikerült az RMDSZ-es alpolgármesteri tisztség megszerzése a megyeközpontközeli településen, most álláspontot változtatott az érdekvédelmi szervezet községi szervezete. Kovács József volt alpolgármester szerint mindegyik magyar tanácsos egyetértett abban, hogy nem érdemes a jelenlegi polgármesterrel, a PSD színeit képviselő Pop Dumitru-val együttműködni, hiszen eddig sem kezelte egyenrangú partnernek a koalíciós feleket.

A téma azért vetődött ismét fel, mert Pop felajánlotta az RMDSZ-eseknek a polgármesterhelyettesi pozíciót. Kovács József, egykori alpolgármester, tanácsos:

- A polgármester nem csak nekünk, de a PD-L-nek is odaadta volna az alpolgármesterséget, viszont azon az oldalon sem talált együttműködésre. Egyetlen személy vállalta volna ez ezt a feladatot - a volt PD-L-elnök -, őt meg kirúgták a társak a pártból, mire feleszmélt.

Nagyon kellene neki az ellenzékből egy helyettes, mivel jelenleg nem tud kétharmados tanácsi határozatokat bevinni a testületbe. Márpedig el akarja adni az önkormányzati erdőt, amibe mi nem fogunk beleegyezni.

A községben tavasszal a pártok megyei vezetőinek kellett közbeavatkozniuk, ugyanis három hónapba telt, míg közös megegyezéssel végül sikerült elfogadtatni az idei költségvetést. Az akkor ígérteket - támogatás az egyházaknak - Pop Dumitru nemrég visszavonta. Szatmárudvarinak 4 RMDSZ-es döntéshozója van: Kovács József, Kovács József II., Bartha Károly, Lieb-Nemes Zsolt.


Tanácsülés Szatmárudvariban
Tanácsülés Szatmárudvariban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: