2010-11-04 13:55:05• hírek • Szatmar.ro

Bárki lehet Mikulás

Szatmárnémeti lakossága most megmutathatja karitatív oldalát, hiszen a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal gyűjtést szervez szegény gyerekek, családot számára.

A Mikulásnap az ajándékozás, egymás segítésének ünnepe, amely Szent Miklós tiszteletére alakult ki. A püspök életét a gyerekek megsegítésére tette fel, számos olyan történetet ismerünk az ő életéből, amikor jótettével kihúzta a bajból a szegényeket. Mára már Szent Miklós jelleme összeolvadt a Mikuláséval, aki a gyerekek kedvenc alakja.
Sajnos a Mikulás azonban nem ér el mindenkihez, számos olyan család van, akiknek ez az ünnep egy szokványos hétköznap, hiszen nem engedhetik meg maguknak azt, hogy megajándékozzák gyerekeiket. A szatmári lakosok viszont tehetnek arról, hogy szebbé tegyék a rászorulók életét Mikulásnap alkalmával, ha részt vesznek a polgármesteri hivatal által szervezett gyűjtésben.
A szociális osztály immár negyedik alkalommal szervezi meg ezt a karitatív akciót. Az összegyűlt pénzből utcagyerekeket, rászoruló családokat, alacsony jövedelműeket, iskolás romagyremekeket támogatnak.
Nemcsak pénzadományt, hanem új ruhát, játékokat, élelmiszereket is gyűjtenek. Az adományokat a partnerszervezetek által osztják ki a rászorulóknak.

Felállítanak majd egy sátrat, ahová el lehet vinni, de kérésre a szervezők elmennek cégekhez is, hogy elhozzák a felajánlásokat. Az adományokat november utolsó hetéig várják, hogy tudják összeállítani az ajándékcsomagokat.

A karitatív gyűjtésben ebben az évben partner a Drogmegelőző- és Tanácsadó Központ, A Romániai Gyermekekért Alapítvány, Szatmárnémeti Caritas szervezet, a Stea Sportegyesület, Hans Lindner Alapítvány, a Langdon Down Alapítvány, valamint a Szent Benedek Egyesület az autista gyermekekért. A szervezők nemcsak a fizikai személyek támogatására, hanem cégek, vállalkozók nagylelkűségére is számítanak.
Tavaly 2650 lej gyűlt össze, 33 szatmárnémeti személytől. Az ebből vásárolt dolgokat 950 rászorulónak osztották ki.

 

Akik bővebb információt szeretnének az önkéntesség elvén alapuló megmozdulásról, hívják a 0261-714195-ös vagy pedig a 0748-109853-as telefonszámot, de kérdéseiket feltehetik az info@spassatumare.ro emailcímen is.

A rászorulóknak szánt összeget következő számlaszámra kell utalniuk az adakozóknak:
Asociaţia Multiculturală de Psihologie şi Psihoterapie
C.I.F.25631791

Banca Transilvania

Kontszám: RO31BTRL03101205S05930XX - RON

Az átutalási megbízásra pedig rá kell írni: „Sf. Nicolae".


Idén ismét ajándékokat kapnak a rászorulók
Idén ismét ajándékokat kapnak a szegényebbek is



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: