2009-04-22 16:32:19• hírek • Gozner Gertrud

Szatmáron változatlan az építkezési kedv

A világválság dacára országos szinten nő a kibocsátott építkezési engedélyek száma - az Országos Statisztikai Hivatal legújabb adatai szerint. A lakásépítésre kibocsátott engedélyek száma február folyamán elérte a 3739 darabot, országos szinten kb. 51 %-al növekedett januárhoz képest.

Február folyamán 1270 engedéllyel többet bocsátottak ki mint az előző hónapban, amikor ez a szám 2469 volt. Az összes engedély közül amit 2009 februárjában kibocsátottak 1284 darab városi környezetre szólt, és 2455 darab vidéki épületekre vonatkozott.

Az egész országra jellemző az építkezési kedv növekedése, egyre több lakóépületre kérnek engedélyt az ország minden részén. A legfontosabb befektetések az ország észak-keleti részére jellemzőek, 311-el több engedély mint tavaly, Bukarest -Ilfov 174-el haladja meg a tavalyi átlagot, majd dél-nyugat Olténia következik 171 darabbal.

2009 január 1 és február 28 között összesen 6208 engedélyt bocsátottak ki lakóépületekre, 4,6 %-al kevesebbet, mint a korabbi év ugyanezen időszakában. Miközben Bukarestben az eladások száma szinte nullára csökkent, addig az elmúlt hetekben három nagyobb vállalkozó is jelezte hogy lakóházak építésébe fogna. A munkálatok elkezdésének határidejeként szeptembert vagy jövő év márciusát jelölték meg.

Szatmár megyében nem látszik változni az építkezési kedv a tavalyi év hasonló periódusához viszonyítva. Míg 2008 első három hónapjában 51 építkezési engedélyt bocsátott ki a városi tanács, addig 2009 január, február és március hónapjai folyamán 53 engedélyt állítottak ki.

Az elmúlt év során januárban és szeptemberben volt a legalacsonyabb a benyújtott engedélyeztetések száma (14), és júliusban fordultak a legtöbben, 59-en ez ügyben az urbanisztikai hivatalhoz. Érdekes részlet, hogy míg a tavalyi év folyamán 34 engedélyt adtak ki többlakásos társasházak építkezésére, addig az idei első három hónap során ezek száma csupán kettő.

Növekszik az építkezési kedv

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: