2015-10-27 10:33:34• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmáron tárgyaltak a környezetvédelmi vezetők

Hétfőn Szatmárnémetiben találkoztak egymással az észak-nyugati régió megyéiben - Szatmár, Bihar, Beszterce-Naszód, Kolozs, Máramaros - tevékenykedő környezetvédelmi ügynökségek vezetői. A megbeszélés célja, hogy törvénymódosítási javaslatokat fogalmazzanak meg és terjesszenek az Országos Környezetvédelmi Ügynökség elé. A találkozón részt vett Eugeniu Avram, Szatmár megye prefektusa is.

Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség vezetője köszöntötte a jelenlévőket, bemutatta a találkozó helyszínéül szolgáló Zöld Házat és az utat, ami a romtól az épület újjászületéséhez vezetett. Avram méltatta a kezdeményezést, azon meggyőződésének adott hangot, hogy a törvénymódosításokat azoknak kell kezdeményezniük, akik az illető jogszabályokkal dolgoznak, végezetül reményét fejezte ki, hogy hasonló találkozókra gyakrabban is sor kerül a közeljövőben.

A konstruktív megbeszélésen, eszme- és tapasztalatcserén szót ejtettek többek között a bürokratikus nehézségekről, a hulladékgazdálkodás problémáiról, a védett övezetek kapcsán fellépő nehézségekről.

A mintegy három órás beszélgetés során egy sor törvénymódosítási javaslatot sikerült elfogadniuk a szakembereknek, akik amolyan levezetésként Nagykárolyban meglátogatták a gyönyörű Károlyi-kastélyt, az azt övező dendrológiai parkot - itt Ioan Man bemutatta a különböző fakülönlegességeket -, valamint az új polgármesteri hivatalt, ahol Kovács Jenő polgármester is fogadta a csoportot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: