2017-06-13 14:58:23• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmáron soha nem látott épületvetítésnek lehetsz tanúja!

Hallottál már az épületvetítésről, angol nevén a video mappingről? Ez a modern vizuális művészeti ág két évvel ezelőtt debütált Szatmárnémetiben zárt térben. Csütörtökön 22 órai kezdettel először élheted át szabadtéren az épületvetítés varázsát.

Az épületvetítés lényege, hogy az adott épület elemeit három dimenziós animációba integrálja. Ezen vizuális művészeti ág innovatív, modern megjelenési formája 2015-ben debütált Szatmárnémetiben a RestArt fesztivál keretein belül a Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében. Csütörtökön viszont elsőként lehetsz tanúja Szatmárnémetiben szabadtéren, ahol jóval nagyobb a rendelkezésre álló, felhasználható tér - ekkor a Szakszervezetek Művelődési Házának homlokzatára fognak vetíteni.

A csütörtök esti épületvetítés a polgámesreti hivatal és a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ támogatásával, a szatmári fiatalok és egyetemisták egyesületének, a SamStudia által szervezett RestArt fesztivál idei idényének nyitómozzanata lesz.

A RestArt szervezőinek célkitűzése, hogy hiánypótló, innovatív, kreatív eseményeket szervezzen a modern művészetek iránt fogékonyabb fiatalok számára. A több kulturális síkon és irányba haladó RestArt fesztivál idén a vizuális művészeteknek igyekszik jelentősebb teret nyitni.

A csütörtöki épületvetítés az első mozzanat azon események sorában, amelyekben szatmári Eranio Petruska közreműködik az év során. A Bukarestben mesteriző Petruska tagja annak az Aural Eyre csoportnak, amely a tavaszi fővárosi tüntetéssorozatok alkalmával vált ismertté. A csoport akkor azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy az épületvetítés technológiáját felhasználva a bukaersti falakra „festették” az utca hangját, a tüntetők üzeneteit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: