2014-03-25 17:51:26• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmáron minden huszadik gyereket kiskorú anya szül

Szatmárnémetiben és környékén tavaly meghaladta a százat azon gyerekek száma, akiket kiskorú anya hozott a világra. Ez egyben azt is jelenti, hogy minden huszadik gyereket kiskorú anya szült, derült ki a Lakosságnyilvántartó Helyi Közszolgálat adataiból.

Ezek szerint 2013-ban Szatmárnémetiben és közvetlen környékén (a területet azért nehéz pontosan meghatározni, mivel a gyerekek túlnyomó többsége a megyeközpont kórházában született, ám ez nem jelenti azt, hogy mindannyian szatmárnémetiek) 104 gyereknek adott életet kiskorú anya.

Figyelembe véve, hogy a Szatmár Megyei Kórházban tavaly összesen 2290 gyerek született, ez azt jelenti, hogy az újszülöttek 4,5%-ának anyukája kiskorú. (Örvendetes legalább, hogy az előző két évhez képest nőtt az újszülöttek száma, hisz 2011-ben és 2012-ben egyaránt (!) 2147 gyerek látta meg a napvilágot.)

A kiskorúak közül a legtöbb esetben az anya 17 éves volt, az ebben a korban lévők 55 gyereket hoztak világra. A második helyen „természetesen" a 16 évesek vannak 32 gyerekkel, majd a 15 évesek következnek 10 gyerekkel. Az előző évben hat 14 éves leányanya szült, a legmegdöbbentőbb pedig, hogy egy alkalommal egy 13 éves gyerekanya is a szülőasztalra kényszerült.

„Az esetek túlnyomó többségében a szociális periférián élők, a szegényebbek köreiből kerülnek ki a kiskorú anyák", mondta Ionel Torja, a Lakosságnyilvántartó Helyi Közszolgálat vezetője.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: