2010-10-20 15:26:33• hírek • Szatmar.ro

Szatmáron marad a SAPARD

Néhány hete felmerült annak lehetősége, hogy Kolozsvárra költözik az eddig Szatmárnémetiben székelő Vidékfejlesztés és Halászati Kifizetési Ügynökség regionális központja (SAPARD).

A hatékonyságában országos szinten is első helyen álló intézmény lehetséges költözését többen politikai döntésként értékelték, hiszen megalapozott érveket nem sorakoztatott fel senki a költözés ésszerűségére. Megyei szinten komoly kezdeményezés indult annak érdekében, hogy az Európai Uniós támogatásokért felelős intézmény Szatmáron maradjon.

Csehi Árpád, a megyei tanács elnöke, Radu Giurca prefektussal közös levelet is megfogalmazott a kormányzati képviselőknek annak érdekében, hogy a székhely Szatmárnémetiben maradjon.

Csehi kezdeményezésére Bihar-, Szatmár- és Szilágy megye vezetői szintén közös nyilatkozatot intéztek a kormány képviselőinek, amelyben kérték őket, hogy megalapozott valós okok nélkül ne fogadják el ezt a tervet.

Kedden az RMDSZ kormányzati ügyekért felelős ügyvezető alelnökével, Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszterrel is egyeztetett Csehi, akinek többek között a SAPARD regionális központjának működéséhez kapcsolódó kimutatásokat is bemutatott, illetve azokról a veszélyekről is tájékoztatta a minisztert, amit okozhatna a költöztetés.

Nem csupán a jelenlegi 50 alkalmazott válhatna ugyanis munkanélkülivé, a több hónapos kiesés miatt gazdasági visszaesés is felléphetne a régióban.

A megbeszélésen Borbély arról tájékoztatta megyénk vezetőjét, hogy az elmondott érvek alapján minden bizonnyal Szatmárnémetiben marad a székhely.

Az ügyért szintén lobbizó Giurca kérdésünkre azt válaszolta, ő személy szerint nem kapott semmi biztató visszajelzést a kormány részéről.


A továbbiakban is Szatmárnémetiben intézhetik támogatási ügyeiket
A továbbiakban is Szatmárnémetiben intézhetik támogatási ügyeiket


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: