2010-10-21 16:59:48• hírek • Szatmar.ro

Szatmáron készülnek a vébére

Csiszár Ferenc edző vezetésével készülnek a párbajtőrözők a párizsi tornára.

A román férfi párbajtőr válogatott tagjai szerda este Szatmárnémetibe érkeztek, Csiszár Ferenc szövetségi kapitány irányításával itt végzik el ugyanis az utolsó simításokat a Párizsban megrendezésre kerülő világbajnokság előtt.

A román delegációban mellesleg Csiszáron kívül egy másik sportember is képviseli majd a Szatmárnémeti Sportklubot, Adrian Pop ugyanis a keret egyik tagja Árkosi Bertalan, Tardi Ottó és Kortyanu Cosmin mellett. Érdekesség, hogy míg előző két vívó úti költségeit a hazai szakszövetség állja, addig utóbbi kettőjét klubjaik, azaz a Nagyváradi Crisul valamint a Konstancai Farul fedezik.

Mivel a 2012-es londoni olimpián a férfi párbajtőrözők csapatban nem vehetnek részt, így a román szövetség a világbajnokságon sem indít csapatot, a fiúk tehát csak egyéniben mérettetik meg magukat. Hogy ez minél jobban sikerüljön, az edzőtáborban edzőpartnerekre is szükségük van, amely feladatokat Szilágyi Adrian, Tardi Zoltán, Tardi Zsolt, Timoce Andrei és Radu Andrei töltik be.


Tardi, Árkosi, Pop és Kortyanu - balról jobbra
Tardi, Árkosi, Pop és Kortyanu - balról jobbra


Ha már szóba került Szilágyi neve, mindenképpen meg kell jegyeznünk, hogy az utóbbi hetek híreivel ellentétben sem ő, sem Pop nem igazol sem Nagyváradra, sem a Steauához, hanem maradnak a Sportklubnál. Ez nagyban köszönhető annak a ténynek, hogy a megyei és a városi tanács végre komolyabb összeggel volt hajlandó támogatni az egyesületet, amelyből a Csipler Sándor terem felújítására is jut majd.

A szatmári párbajtőrözőkkel kapcsolatos hír továbbá, hogy Tataran Amalia a junior (19 éven aluliak) Európa-bajnokságra készül, melyet Moszkva mellett Lobnya városában rendeznek meg. A sportklub versenyzője 28-án egyéniben, 30-án pedig a csapatversenyben lép pástra.

Nagy Lehel a hétvégén 28 sportolóval Nyíradonyba, az Olimpici versenysorozat első viadalára utazik, ahol a 10, 12, 13 és 14 éves korosztályban rendeznek versenyt. Májer Csilla csütörtökön Bukarestben irányította a pást mellől a Sportklub lánycsapatát (Oana Dragusin, Sandra Pop, Bianca Oros), amely a craiovaiak mögött második helyen végzett a hatcsapatos mezőnyben az 15 éven aluli országos bajnokságon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: