2017-03-04 23:20:03• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmáron jártak a Videoton megfigyelői

fotó: NB1.hu
fotó: NB1.hu

Erdélyi körútjuk során Szatmárnémetiben is jártak a Videoton labdarúgócsapatának játékosmegfigyelői, akik Csík Tiborral és Paul Leventével is találkoztak kedden, számolt be az eseményről az NB1.hu hírportál. A székesfehérvári klub több szatmári játékost is megfigyelés alatt tart, árulta el érdeklődésünkre Csík Tibor.

„A Videoton FC két játékosmegfigyelője a napokban Erdélyben járt. Hadnagy Zsolt vezető-scout és Balogh Tamás scout az utóbbi időben Afrikában és Dubajban dolgozott a megfelelő kapcsolatok kiépítésén, a közeljövőben pedig Brazíliában tervezik ugyanezt. Hasonló céllal Erdélyben Máramarosszigeten és Szatmárnémetiben jártak, ahol két, korábban Magyarországon szereplő labdarúgóval egyeztettek. Paul Levente az 1991-1992-es szezonban volt a Videoton játékosa, és egy csapatban játszott többek között Horváth Ferenccel, Sallói Istvánnal és Kuttor Attilával. Csík Tibor pedig két és fél éven keresztül a Kaposvár alapemberének számított a kétezres évek elején, a Steaua Bucuresti csapatában pedig több mint 20 alkalommal szerepelt a Bajnokok Ligájában is. Jelenleg mindketten a szatmárnémeti Olimpia utánpótlás csapatainál dolgoznak", írja cikkében Simon Levente az NB1.hu oldalon.

„Elsősorban Paul Leventén keresztül közel másfél éve szoros kapcsolatban állunk a Videotonnal. Kéthetente beszélünk velük", nyilatkozta a szatmár.ro megkeresésére Csík.

Az Olimpia korábbi vezetőedzője, aki most a klub fiataljaiért felelős, elmondta, idén januárban több szatmári fiatal is felmérésen vett részt a Videoton bázisán Székesfehérváron. A magyar élvonal jelenlegi listavezetője ugyanis komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy figyelemmel kísérje a tehetséges erdélyi magyar játékosokat. Így edzett januárban Székesfehérváron az 1998-as születésű Vince Dávid, a 1999-es születésű Szántai Szabolcs és az egyaránt 2000-es szülerésű Lázin Botond, Nyikora Dávid, Varga Máté, Köteles Zoltán, míg Vince Levente és Csík Márk különböző objektív okok miatt nem tudott eleget tenni a klub meghívásának.

A Videoton utánpótlásában olyan, a közelmúlt magyar labdarúgását meghatározó egykori játékosok dolgoznak, mint Disztl László és Disztl Péter, Dvéri Zsolt, vagy Kuttor Attila.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: