2010-01-19 17:14:02• hírek • Gozner Gertrud

Szatmáron járt a szakszervezeti vezér

Kedden az Adóhivatal gyűléstermében tartott sajtótájékoztatót Vasile Marica, a Sed Lex szakszervezet elnöke.

A helyi szakszervezeteket Gavril Cuzdriorean, a Samfisc elnöke és helyettese, Ioana Muresan képviselte, valamint a kincstár részéről Mirel Turti vett részt a megbeszélésen. Marica azért tartózkodik a városunkban, hogy elmondhassa, országos szinten óriási gondok vannak közintézményekben. A dolgozók a kormány által előirányzott tömeges elbocsátások miatt veszélyben érzik az állásukat, ez a félelem rányomja a bélyegét a munkájukra is, ezért nem tudják hatékonyan ellátni a feladataikat - magyarázta a szakszervezet elnöke. Ez pedig egy általános bizonytalanságot és instabilitást kelt az intézményekben - tette hozzá.

Az intézményvezetők folyamatos leváltása is tovább ront ezen a helyzeten, ezért a Sed Lex kiáll a közintézmények de-politizálása mellett - magyarázta Marica. A Sed Lex szakszervezet elnöke szerint nem csupán az elbocsátások révén lehetne csökkenteni a helyi adminisztráció költségeit. Az általuk kidolgozott javaslat szerint az előirányzott 150 ezerből több mint negyvenezer közalkalmazott munkahelye lenne megmenthető azáltal hogy átszervezik a posztokat - fejtette ki Marica. A Sed Lex vezetői jövő héten ülnek asztalhoz a Belügyminisztérium képviselőivel, hogy változtatásokat eszközöljenek ki ezen a tarthatatlan helyzeten.

Vasile Marica a sajtótájékoztató keretén belül egyúttal felháborodásának adott hangot, ami Szatmárnémeti útjait illeti: tapasztalata szerint ez az egyetlen város az országban, ahol ilyen tarthatatlan állapotok uralkodnak. Szatmárnémeti egy hagyományokkal rendelkező történelmi város, amelyre szégyent hoznak az útjaik, olyan gödrök vannak, hogy az autók kettétörnek bennük - tette hozzá a szakszervezet elnöke.



Turti, Marica, Muresan és Cuzdriorean szakszervezeti vezetők a keddi sajtótájékoztatón


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: