2010-04-22 16:33:32• hírek • Szatmár.ro

Sztrájk a tanügyben

Az országban mintegy ötezer diák nem tudott részt venni a csütörtöki érettségi vizsgán a pedagógusok sztrájkja miatt.

Az elmúlt héten tett bejelentésüknek megfelelően, csütörtökön több ezer pedagógus tiltakozott munkabeszüntetéssel, mert a közalkalmazottak januárban érvénybe lépett bérezési törvényével csökkent a jövedelmük, elégedetlenek az oktatási rendszer finanszírozásával, ugyanakkor tiltakoznak a tanügyi állások leépítése ellen.

Az oktatási szakszervezetek ugyanakkor a parlamenti megvitatás előtt álló új oktatási törvényt is kifogásolják, mivel a kormány arról nem kérte ki a pedagógusszervezetek véleményét.

Szatmár megyében több mint hétezer tanár nem ment be az iskolába a csütörtöki napon, a tanintézmények közül pedig csupán kettőben rendezték meg az érettségi vizsgákat: a szatmárnémeti Ion I. C. Bratianu Technikai Kollégiumban és a sárközújlaki Gheorghe Baritiu Iskolaközpontban - mondta el Virgil Roman szakszervezeti vezető.

Amennyiben nem születik megegyezés a pedagógusok érdekvédelmi szervezetei és a tanügyi tárca vezetői között, a szakszervezetek figyelmeztetései szerint június elején általános sztrájkba lépnek, ami a tanév lezárását is megakadályozhatja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: