2014-11-24 13:41:52• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmáron is megemlékeztek a helikopter-szerencsétlenség áldozatairól

Hétfő reggel Szatmárnémetiben is megemlékeztek arról a nyolc román katonáról, akik péntek délelőtt Szeben megyében bekövetkezett helikopterszerencsétlenségben vesztették életüket.

A megemlékezés a szatmári 52-es zászlóalj bázisának udvarán került sor. A katonai szokásoknak megfelelően félárbocra engedték a zászlót, a katonák pedig egy perces néma gyászszünettel emlékeztek meg elhunyt kollégáikról. Korábban az országban minden egységnél egyházi szertatrtás keretei között imádkoztak az elhunytak lelki üdvéért.

A katonai helikopter a Szeben megyei Almakerék (Malancrav) közelében pénteken zuhant le, a fedélzetén lévő katonák közül nyolcan meghaltak. A fedélzeten összesen tízen tartózkodtak, a két túlélő súlyosan megégett. A tragédia következtében öt gyerek maradt árván.

Az IAR 330 Puma SOCAT típusú harci helikopter az aranyosgyéresi (Campia Turzii) katonai támaszpontról szállított katonákat Nagysinkre (Cincu) egy hadgyakorlatra.

A baleset egy erdős, nehezen megközelíthető térségben, rossz látási körülmények között történt. Egyes szemtanúk szerint a helikopter már a levegőben kigyulladt, és a pilótának az utolsó pillanatokban sikerült kivezetnie az égő helikoptert a lakott térségből. A védelmi tárca tájékoztatása szerint a baleset körülményeit - szakértők bevonásával - a katonai ügyészség vizsgálja ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: