2016-06-28 15:57:07• hírek • Szatmár.ro

Szatmáron gyártott - jól sikerült az idei kiállítás is

Idén két nap alatt 577 négyzetméteren 57 cég mutatta be termékeit, szolgáltatásait.

Pénteken és szombaton tartották meg az idei Szatmáron gyártott termék- és szolgáltatás-kiállítást a Rex Piac csarnokában - kedden pedig a szervezők értékelték ki a legfrissebb tapasztalataikat. Kádár Gyula, a társszervező Német-Román Gazdasági Egyesület elnökének beszámolójából kiderült: a kiállítás két napja allatt 1500 érdeklődő látogatta az eseményt. Ezen 57 cég mutatta be termékeit és szolgáltatásait. "Kihasználjuk az alkalmat és köszönetet mondunk minden kiállítónak, támogatónak és látogatónak, hogy hozzájárultak az idei rendezvény sikeréhez" - mondta Kádár.

Jozef Hölzli, a Kisiparosok Kamarájának elnöke elmondta: a tagságukból 18 cég vett részt a kiállításon, olyanok, amelyek kevésbé ismertek, hiszen kis létszámmal dolgozó kisvállalkozásokról van szó.

A Samstudia ifjúsági egyesület az esemény ideje alatt játékot szervezett fiatalokból álló csapatoknak. Ezeknek információkat kellett gyűjteniük a vállalkozásokról, így játékos formában ismerkedtek meg a megyében működő vállalkozásokkal. Darian Ienasoiu szerint a fiatalok intelligens kérdéseket tettek fel, ám időnként nagyon siettek - az információk mielőbbi megszerzését tartották fontosnak. A játék viszont elérte a célját: a fiatalok megismerték a szatmári lehetőségeket.

A szervezők köszönetet mondtak a veteránautók tulajdonosainak, akik jelenlétükkel emelték az esemény fényét, na meg a divattervezőknek, akik a Szatmáron gyártott kiállítás egyik sok érdeklődőt vonzó eseménye  - a divatbemutató -létrehozásában működtek közre.

Az eseményen kiderült az is, hogy a megyében hamarosan festékgyártásba kezd egy vállalkozás, egy másik pedig szatmári sört szeretne gyártani - ez Samburger néven kerül majd a boltok polcaira.

"Köszönetet mondunk az Autonet Import Kft.-nek és partnereinek, hogy a szombati nap folyamján a Pit Stop nevű akcióban ingyenesen átvizsgálták a szatmáriak autóit, illetve tanácsot adtak a javításra és karbantartásra" - monta Kádár.

Úgy tűnik, az egy év múlva esedékes kiállítás előtt még lesz egy hasonló rendezvény - ám annak a középpontjában a mezőgazdaság áll majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: