2018-09-10 12:27:14• hírek • Bede Emőke

Szatmáron és Nagykárolyban is sokan keresték fel a SMURD-karavánt

Izgalmasan telt a hétvége megyénk két legnagyobb városában, ugyanis az Állj készen! kampány keretében Szatmárnémetiben és Nagykárolyban is megfordult a SMURD-karaván.

Városunkban az Auchan bevásárlóközpont parkolójában, Nagykárolyban pedig a Román Katona Emlékművével szemben állították fel a hatalmas mobilközpontot, melyben egyszerre akár 40 személy is kényelmesen elférhet. Az érdeklődők az elsősegélynyújtás legfontosabb lépései mellett azt is megtanulhatták, miként kell viselkedni különféle katasztrófák idején, pl. árvízkor, földrengéskor vagy egy komoly tűzeset során. Emellett olyan gyakorlati kérdésekre is választ kaptak a civilek, mint például, hogy melyek azok a kulcsfontosságú információk, amit mindenképpen el kell mondani a diszpécsernek egy bejelentés során.



A képzés iránt nem csak felnőttek, hanem gyerekek is érdeklődtek, mi több, a fiatal és lelkes életmentők egy névre szóló oklevelet is kaptak. A karavánt a két városban együtt kb. 350-en keresték fel. Szeptember 15-én pedig Resicabányán, 16-án Oravicabányán, 22-én Sinaia városában, 23-án Ploiesti-en, 29-én Slobozián lehet találkozni a kamionnal. A hónap utolsó állomása a Ialomita megyei Urziceni lesz, ahova 30-án ér el a karaván. A kezdetek óta egyébként már több mint 100 ezer ember vett részt a gyorstalpalón.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: