2010-11-23 15:15:58• hírek • Szatmár.ro

Szatmáron a La Bete

Egy nagy sikerű Broadway-komédiát tekinthetnek meg a szatmáriak Bodolay Géza vendégrendezésében.

A David Harison által írt A bohóc című művet a rendező fordította magyarra, Mira János tervezte a díszletet és itthon a szatmárnémeti Harag György Társulat játssza. Már másfél hónapja folynak a próbák, amelyet a közönség november 26-án tekinthet meg. A történet egy Moliére-korabeli színházi társulat, és egy, ebbe a társulatba bekerülő ripacs körül forog.

A színészek mecénásának, a Hercegnek nagyon megtetszik Valér, a vásári komédiás és közli a társulat vezetőjével, Elomirevel, hogy azt óhajtja, vegyék be közéjük. Az igazgató ezt vehemensen elutasítja, mivel nem tartja tehetségesnek, illetve arra méltónak Valért, hogy közéjük fogadják.

A vitát végül egy tréfával próbálják orvosolni és a társulat segítségével bebizonyítani a mecénásnak, hogy Elomire jogosan ellenkezik az akarattal.

Az 1992-ben fordított mű bár nem kifejezetten zenés darab, mégis több dallam felcsendül benne, ami olykor igen komikussá teszi az előadást. A szatmári bemutatóval egy időben Londonban is játsszák a Bodolay által „mjuzikelnek" titulált darabot.


Remek hangulatú darabra számíthatunk
Remek hangulatú darabra számíthatunk


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: