2012-05-18 13:18:20• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmáron Készült: egymással ismerkednek a cégek

Pénteken menedzsereknek szóló szimpozionnal folytatódott a harmadik alkalommal megrendezett Szatmáron Készült termékkiállítás a Grand Mallban. A szervezők és résztvevők hasznosnak ítélik meg a rendezvényt.

Ami a szimpóziumot illeti, a négy előadásra a moziteremben került sor. A vicc, mely szerint 3D-ben lesz-e az előadás, több helyütt is elhangzott, mielőtt Sorina Tulan, az Inedit kft vezetője megnyitotta a bemutatót. Őt Telegdi Andrea, az AIMS Executive&Consulting menedzsere követte, majd Dan Ionescu, a Danis Consulting igazgatója következett, a sort pedig Sorin Constantin, az UniCredit Tiriac Bank területi alelnöke zárta.

Eközben a Grand Mall a gyermekzsivajtól volt hangos. Óvodások, kisiskolások, középiskolások járták a standokat, emeleteket. Amíg a legkisebbeket a fagyi, a csoki és a mozgólépcső kötötte le leginkább a figyelmét, addig a nagyobbak a bukósisakok vagy az ékszerek körül sorjáztak.

Az egyik legnagyobb érdeklődést a Nagykároly melletti tejtermékeket gyártó és forgalmazó Schwaben Molkerei váltotta ki. „A tegnap (csütörtök) délután nem győztem szeletelni a sajtokat, de ma (pénteken) sem panaszkodhatom", mondta mosolyogva a középkorú nő.



Az egyik cég képviselője a kiállítás látogatottsága kapcsán elmondta: csütörtök délután szép számú érdeklődő volt, péntek délután pedig további érdeklődők érkeztek. Megtudtuk: szerinte egyértelműen hasznos a kiállítás. „Két olyan céggel is megismerkedtünk, akiket eddig nem ismertünk és ezek a kapcsolatok gyümölcsözők is lehetnek. Sokszor külföldről importálunk dolgokat, hogy aztán kiderüljön, itthon is elő tudják állítani", engedett némi betekintést a gazdasági élet kulisszái mögé.

Nem csak a kiállító cégek, de a Grand Mall állandó albérlői számára is hasznos lehet az expó. A földszinten üzemelő ízléses virágüzlet csinos tulajdonosa elégedetten nyugtázta, hogy csütörtök délután az ő eladása is megnőtt. „Remélem szombaton még nagyobb lesz a forgalom - mondta a fiatal nő.

A Szatmáron Készült termékmustra következő kiemelkedő programpontja a pénteken délután 17.00 órától kezdődő ,,Kiváló Szatmári Készruha Központ" kiállítás lesz. Itt a szatmári konfekcióipar szereplői mutatják be termékeiket egy nagyszabású divatbemutató-maraton keretein belül.

A Szatmáron Készült kiállítást - természetesen belépő nélkül - pénteken 18 óráig, szombaton pedig 17 óráig lehet megtekinteni.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: