2015-09-30 16:13:15• hírek • Szatmár.ro

Szatmárnémetinek nincs gazdája?

A megyeközpontban uralkodó áldatlan állapotok a megyei tanácsülésen is szóba kerültek.

A tanácsülésen az egyebek napirendi pont keretében tette szóvá Panea Alexandru tanácsos a városban uralkodó áldatlan állapotokat.

"Sajnos heti rendszerességgel járok kórházi kezelésre Kolozsvárra. Minden alkalommal átmegyek Zilahon és nem tudtam nem észrevenni a felújított tömbházlakásokat, amelyek a főút mentén vannak. Szatmárnémetinek is szüksége lenne egy jó fejlesztési-felújítási stratégiára, hogy aki ide érkezik, ne azt érezze, hogy évekkel ezelőtt itt megállt az idő" - mondta a tanácsos. Adrian Stef megyei tanácselnöktől pedig azt kérte, hogy a város fejlesztése érdekében törekedjen szorosabb intézményi kapcsolatra Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalával.

Stef elmondta: intézményi szinten remek a kapcsolat, rendszeresen egyeztetnek. Példának okáért a polgármesteri hivatal tervezi az új főtér felújítását és ezzel párhuzamosan a megyei tanács is felújítja majd a saját részét a térből, például a szökőkutat. A megyei tanácselnök hozzáfűzte: megvan az elképzelése a megyeközpontról, de azt majd később hozza nyilvánosságra - utalva arra, hogy harcba szeretne szállni a polgármesteri székért.

Marginean Éva tanácsos felháborodott hangon erősítette meg Panea kijelentéseit. "A régi főtér katasztrofális állapotban van, a járdákon úgy kell közlekedni, hogy a földet nézi az ember, hogy ne törje ki a bokáját. A Horea utca környéke is minden kritikán aluli. Hát nincs egy gazdája ennak a városnak??" - tette fel a kérdést felháborodottan.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: