2011-06-19 17:37:00• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmárnémetiből az Üllői útra

Hat év után ismét kiléphet a nemzetközi kupaporondra Magyarország legeredményesebb és legnépszerűbb labdarúgó csapata, a Ferencváros. Jó hír pedig valamennyi Szatmár-megyei fradistának, hogy aki a helyszínen akar szurkolni csapatának az Európa-ligában, az ezentúl könnyebben juthat el az Albert Flórián stadionba, mint eddig bármikor. És természetesen nem csak az európai kupameccsekre.

Huszonnyolc bajnoki cím, húsz Magyar Kupa, négy Magyar Szuperkupa, egy Vásár Városok Kupája (az Európa-liga és az UEFA-kupa elődje), további két európai kupadöntő - természetesen ezen adatokat minden valamire való Ferencváros-szurkoló álmában is tudja. Azt viszont talán kevesebben, hogy az Alt Media Kommunikációs kft. tavalyi felmérése szerint Magyarországon mintegy hatszázezren szurkolnak a zöld-fehéreknek, amivel a Ferencváros messze a legnépszerűbb klub, megelőzve a Debrecent (450.000 szimpatizáns) és messze lekörözve az ősi rivális Újpestet (150.000 szurkoló).

A Fradi-busz szolgálat márciusban indult Magyarországon és célja, hogy az ország minden részéről lehetőleg minél könnyebben és minél több szurkolót eljuttasson a Ferencváros meccseire. A kezdeményes vezetői ugyanakkor tisztában vannak azzal, hogy nem csak az ország határain belül, hanem azon kívül is sok szív dobog a Ferencvárosért, ezért ősztől több erdélyi, vajdasági és felvidéki várost is el szeretnének érni a Fradi-buszokkal. Erdélyben pedig Arad, Kolozsvár és Nagyvárad mellett Szatmárnémeti lenne az a város, ahonnan igény szerint buszjáratot indítanának Budapest, pontosabban az Albert Flórián stadion felé.

Aki szívesen járna ki a Ferencváros meccseire, az elsősorban személyesen 0733151269-as telefonszámon Kallós Zoltánnál érdeklődhet, esetleg  a szatmarifradistak@yahoo.com email címen jelentkezhet, további információkat pedig a www.fradibusz.hu oldalon talál.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: