2017-06-09 15:45:52• hírek • Szatmár.ro

Szatmárnémetiből 13.30-kor indul a vakáció-vonat a tengerpart felé

Péntektől iktatta be nyári menetrendjébe az úgynevezett Nap-vonatokat a román állami vasúttársaság (CFR).

Több mint negyven szerelvény biztosítja a kapcsolatot június 9-étől szeptember 10-éig az ország különböző pontjai és a Fekete-tenger, valamint a Duna-delta között. Bukarestből Konstancára naponta 20 vonat indul a nyári szezonban, ezek közül 11 Mangaliáig megy, és a tengerpart minden üdülőtelepén megáll.

Szatmárnémetiből pénteken 13.30-kor indult az első Nap-vonat a tengerpart felé, ez 7.26-kor érkezik meg Konstancára, 8.07-kor Eforie Nordra, majd 8.15-kor Eforie Sudra. 8.32-kor érnek célba azok, akik Costinesti-re mennek vakációzni, Neptunra 8.52-kor, Mangáliára pedig 9.04-kor érkezik be a vonat.

A CFR képviselői szerint a számos kedvezménynek köszönhetően mindenki számára elérhető árúak a jegyek a Nap-vonatokra.

A Szatmárnémeti Vasútállomáson megtudtuk: a Nap-vonatok a megszokottnál modernebb szerelvények, a másodosztályon is légkondícionálóval ellátott kocsikkal. Számos kedvezmény várja az utazókat, olcsóbban mehetünk a tengerpartra, ha például menettérti jegyet váltunk, ha interneten veszünk jegyet, vagy ha jóval az utazást megelőzően megvesszük a jegyet.

Ha hálókocsiban utazunk, nagyjából 167 lej körüli összeget kell kifizetnünk Mangaliáig. Tanulók és nyugdíjasok 100 lej körüli jegyáron vehetnek egy utazásra szóló jegyet, az 5-10 évesek esetében féláron lehet jegyet váltani. Az 5 év alattiak ingyen, az egyetemisták mindössze 34 lejes ágy-árért utazhatnak a tengerpartra.

Ha még kényelmesebben, kétágyas fülkében utaznánk, ott a teljes árú, csak odaútra szóló jegy  ára 270 lej körüli. Másodosztályon viszont 137 lejbe kerül egy teljes árú utazás.

Másodosztályon a kiscsoportos kedvezményt is igénybe vehetjük, így egy ötfős társaság 519 lejért jut el a tengerpartig. Egy felnőtt helyét viszont két kiskorú-helyre lehet váltani, így akár 10 kiskorú is igénybe veheti a kiscsoportos kedvezményt. A kiscsoportos kedvezmény viszont nem érvényes a pénteken és vasárnap induló szerelvényekre.

Egy szó mint száz: aki vonattal utazva akarja megkezdeni a nyaralást, az érdeklődjön az állomáson, hogy a lehető legjobb kedvezményekkel válthasson jegyet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: