2015-11-17 10:23:07• hírek • Szatmár.ro

Szatmárnémetiben vendégszerepel a Spectrum Színház

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának meghívására november 18-án, szerdán, 19 órától az Ács Alajos Játékszínben vendégszerepel a marosvásárhelyi Spectrum Színház Egy őrült naplója című egyszereplős előadása, amely Gogol közismert művéből készült.

Gogol az orosz irodalom klasszikusa, az orosz széppróza és drámairodalom egyik legnagyobb hatású alakja. Az „Egy őrült naplója" egy kishivatalnok tudathasadásos állapotának mesteri ábrázolása. Hőse, Popriscsin a „normális" világból kilépve a betegségbe, a téveszmék fantázia szülte birodalmába menekül, ahol összekeveredik képzelt és való. Az orosz klasszikus művében nüánsznyi részletekként, fokozatosan mutatja be, hogyan bomlik meg egy hivatalnok elméje, ha semmibe veszik.

Gogol művében Popriscsin sorsán keresztül szembesülhetünk alapvető kérdésekkel: Van-e különbség a mindennapi valóságunk és az illúzió között? Összeegyeztethető-e a társadalmi kötöttségünk és a civil életterünk?  Van-e kiút a társadalmi megalázottságból? Mi az őrültség és mi a normalitás? Őrült-e a világ, vagy mi nem vagyunk normálisak? És egyáltalán jelent-e számunkra valamit ma ez a történet?

Jegyet váltani a színház Horea úti jegypénztárában lehet 10 és 17 óra között, előadás előtt egy órával a helyszínen, vagy interneten a biletmaster.ro jegyértékesítő rendszeren keresztül. További információkért a 0261-712106 telefonszámon, vagy a szervezes@harag.eu e-mail címen lehet érdeklődni. A belépők 15 lejes egységáron kaphatók.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: