2015-11-10 15:18:53• hírek • Szatmár.ro

Szatmárnémetiben vendégszerepel a Spectrum Színház

Szatmárnémetiben vendégszerepel a marosvásárhelyi Spectrum Színház. Az előadás Gogol közismert művéből, az Egy őrült naplójából készült. A produkciót a Harag György Társulat látja vendégül november 18-án, szerdán, 19 órától a Szatmárnémeti Északi Színház Ács Alajos stúdiótermében.

Gogol az orosz irodalom klasszikusa, az orosz széppróza és drámairodalom egyik legnagyobb hatású alakja. Az „Egy őrült naplója" egy kishivatalnok tudathasadásos állapotának mesteri ábrázolása. Hőse, Popriscsin a „normális" világból kilépve a betegségbe, a téveszmék fantázia szülte birodalmába menekül, ahol összekeveredik képzelt és való. Az orosz klasszikus művében nüánsznyi részletekként, fokozatosan mutatja be, hogyan bomlik meg egy hivatalnok elméje, ha semmibe veszik.

Gogol művében Popriscsin sorsán keresztül szembesülhetünk alapvető kérdésekkel: Van-e különbség a mindennapi valóságunk és az illúzió között? Összeegyeztethető-e a társadalmi kötöttségünk és a civil életterünk? Van-e kiút a társadalmi megalázottságból? Mi az őrültség és mi a normalitás? Őrült-e a világ, vagy mi nem vagyunk normálisak? És egyáltalán jelent-e számunkra valamit ma ez a történet?

Jegyet váltani a színház Horea úti jegypénztárában lehet, minden hétköznap 10 és 17 óra, szombaton 10 és 13 óra között, előadás előtt egy órával a helyszínen, vagy interneten a biletmaster.ro jegyértékesítő rendszeren keresztül. További információkért a 0261-712106 telefonszámon vagy a szervezes@harag.eu e-mail címen lehet érdeklődni. A belépők 15 lejes egységáron kaphatók.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: