2017-12-08 07:49:31• hírek • Szatmár.ro

Szatmárnémetiben vendégszerepel a Háromszék Táncegyüttes

A Benedek Elek meséje nyomán összeállított Serencsekrajcár című mesejátékkal látogat Szatmárnémetibe a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes. Az előadás december 12-én 9.30 és 11.30 órai kezdettel lesz látható a Szakszervezetek Művelődési Házának nagytermében.

A tréfás történet eleven, emberi hangon mesél arról a nehéz de szükséges emberi állapotról, mely a társadalomba való beilleszkedést, a minden körülmények között való helytállást jelenti.
 

A mese főhőse Gyurika, a legkisebb fiú, a mese elején kicsi és gyenge, apja alkalmatlannak tartja a szolgálatra. Gyurika természetes vágya, hogy az emberek befogadják, szeressék és megbecsüljék, célja eléréséhez azonban számtalan próbát kell kiállnia. Ez az út vezet családja megmentéséhez, a királylány szívének és a fele királyságnak elnyeréséhez.
 

Az előadásba beépülő mondókák, rigmusok, névcsúfolók, gyerekjátékok, szokások egy olyan mesevilágot varázsolnak, amelyben a gyerekek saját magukra ismerhetnek, otthonukra lelnek. Hiszen az örök boldogság megtalálása csak félelmeink legyőzésével lehetséges – emelik ki az alkotók. A mesejáték rendező-koreográfusa Ivácson László, társrendezője Fazakas Misi. A zenét a Heveder zenekar és meghívottjaik szolgáltatják.
 

Az előadásra jegyek a színház Horea utcai jegyirodájában kaphatók, hétköznap 10 és 17, szombaton 10 és 13 óra között, vagy eladások előtt egy órával a helyszínen.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: