2014-09-24 15:37:43• hírek • Szatmar.ro

Szatmárnémetiben tart lemezbemutató koncertet a Csík Zenekar

A Csík zenekar 2014. október 15-én, szerdán, 20 órától lép a Kolozsvári Magyar Állami Színház színpadára a Litera Kulturális Egyesület szervezésében. Jegyek a színház jegypénztárában kaphatóak 35 lej egységes áron. Nyitva tartás: naponta 10–13 és 16.30–18.30 között. Telefonos jegyrendelés: +40 740 378 826. 

Erdélyi koncertturnén mutatja be legújabb, sorban a tizedik albumát a Csík Zenekar. Az Amit szívedbe rejtesz című album autentikus erdélyi és moldvai dallamokat, rockátdolgozásokat egyaránt tartalmaz, ugyanakkor abban különbözik a 25 éves zenekar eddigi albumaitól, hogy saját szerzemények is felkerültek rá.

Az Amit szívedbe rejtesz című album autentikus erdélyi és moldvai dallamokat, rockátdolgozásokat egyaránt tartalmaz, ugyanakkor abban különbözik a 25 éves zenekar első kilenc albumától, hogy saját szerzemények is felkerültek rá.

A Csík Zenekar tavaly volt 25 éves, számos koncertet adott Magyarországon és a határon túl, Kossuth-díjat kapott, és az év végén dupla best of vinyl lemezt jelentetett meg. Az Amit szívedbe rejtesz három évvel követi a 2011-ben megjelent Lélekképeket. Címe József Attila verse nyomán azt érzékelteti, hogy az album szellemiségére a szívből jövő érzések nyomták rá a bélyeget - nyilatkozta Szabó Attila, a zenekar hegedűse az MTI-nek.

„Muzsikánkban igyekszünk megmutatni, hogy a mai gyorsan változó, az élet szépségeit lassan felejtő világunkban mindannyian, akik itt élünk, esendő, ennek ellenére szerethető, értékeket tisztelő emberek vagyunk. Hiszünk abban, hogy élhetünk hasznos, szép életet, de ehhez meg kell látnunk igényes szemmel, lélekkel, hogy hol, mit, mikor, hogyan tegyünk, viseljünk, együnk, igyunk, szeressünk. Még léteznek igazi értékek. Reméljük, a mi muzsikánk is azzá válik Önöknek." - írja Csík János az új nagylemez kapcsán.

Az autentikus népzenék közül a Csík Zenekar ezúttal többek között szászcsávási, palatkai, valamint moldvai anyagot készített. A rockfeldolgozások sorában a lemezen hallható a Zár az égbolt a Bálnák ki a partra című, 1997-es Kispál és a Borz-albumról, valamint a Hobo Blues Band Mesél az erdője egy moldvai-szerű népzenével; a szám eredetije a Vadászat című 1984-es HBB-korongon hallható.

A Kossuth-díjas zenekar 2014. október 14-én, kedden 19 órától Szatmárnémetiben, a Szakszervezetek Művelődési Házában lép fel. Jegyeket a színház és a művelődési ház jegypénztárában, hétköznap 10 és 17 óra között, valamint a koncert napján lehet váltani. Ára: 35 lej.

Csík zenekar tagjai: Barcza Zsolt - cimbalom, harmonika; Bartók József - nagybőgő; Csík János - hegedű, ének; Kunos Tamás - Brácsa, brácsatambura, dob, ének; Majorosi Marianna - ének; Makó Péter - tárogató, szaxofon, klarinét, citera, ének; Szabó Attila - hegedű, gitár, ukulele, ének.

Közreműködők: Fekete Antal „Puma" - brácsa;  Ferenczi György és a Rackajam;  Lakatos Róbert - brácsa; Porteleki László - hegedű; Rúzsa Magdolna - ének.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: