2014-05-21 16:44:12• hírek • Szatmár.ro, MTI

Szatmárnémetiben találkozik Kelemen és Orbán

Orbán Viktor és Kelemen Hunor csütörtökön Szatmárnémetiben találkozik egymással.

Május 22-én, azaz csütörtökön Szatmárnémeti a figyelem középpontjába kerül: Kelemen Hunor és Orbán Viktor ugyanis a szatmári megyeközpontban találkozik egymással. Erről tanúskodik a szerkesztőségünkhöz eljuttatott rövidke közlemény is.

"Május 22-én, csütörtökön délelőtt Kelemen Hunor szövetségi elnök, miniszterelnök-helyettes Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével, Magyarország miniszterelnökével találkozik Szatmárnémetiben. A megbeszélést követően Orbán Viktor és Kelemen Hunor rövid sajtónyilatkozatot tart" - áll a Szövetségi Elnöki Sajtóiroda közleményében.

Ugyan a szatmárnémeti találkozó témáját nem hozták egyelőre nyilvánosságra, nagy valószínűséggel a küszöbön álló EP-választásokkal kapcsolatban találkozik a két politikus. Több más sajtóorgánum is hasonló következtetésre jutott, ugyanis Magyaroszág kormánya nem rejtette véka alá: a magyar nemzet érdekének tartják, hogy az RMDSZ minél jobb eredményt érjen el a május 25-i Európa-paralamenti választáson.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes ugyanis május 16-án, pénteken kijelentette: az RMDSZ képes képviselni a magyar érdekeket. Hozzátette: az uniót nem elszenvedni, hanem alakítani kell, ezért fontos, hogy a magyar nemzetrészek minél nagyobb arányban legyenek jelen az európai törvényhozói testületben. Rámutatott: az EU-ban egyrészt keményen kell képviselni a magyar nemzeti érdeket, másrészt az uniót a keresztény civilizáció értékei felé kell elmozdítani.

Semjén látogatása során a magyar kormány nevében arra kért minden erdélyi magyart, menjen el szavazni május 25-én, és voksoljon az RMDSZ listájára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: