2016-11-01 14:53:35• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmárnémetiben nem lesz IKEA

Még ha nem is hat feltétlenül meglepetésként, mégis Stefan Vanoverbeke sajtótájékoztatóján kiderült: a közeljövőben biztosan nem nyit üzletet Szatmárnémetiben az IKEA. Az economica.net beszámolója szerint egy közeli erdélyi nagyváros viszont szerepel a svéd-holland óriás tervei között.

Az IKEA-nak egyelőre egyetlen üzlete van Romániában - természetesen Bukarestben. Vanoverbeke, a konszern kelet-európai részlegének vezetője a napokban bejelentette: 2018-ig egy újabb üzletet nyitnak a román fővárosban. Amely ráadásul a térség legnagyobbja lesz. Az cég optimizmusa érthető, hisz a már meglévő üzlet a legutóbbi gazdasági évben 21%-os növekedést produkált. Mindez viszont elmarad az online-árusítás terén tapasztalt növekedés mellett, amely 140%-os volt. Ezen a téren Kolozsvár, Jászvásár, Temesvár és Konstanca voltak a legaktívabbak, onnan futott be a legtöbb rendelés.

Nem csoda tehát, hogy Vanoverbeke bevallása szerint az IKEA Kolozsváron, Temesváron és Brassóban nyitna üzletet. Már keresik az erre alkalmas területeket, tette hozzá.

Az IKEA-t 1943-ban a ma 90 éves Ingvar Kamprad alapította Svédországban, székhelye azonban azóta Hollandiába került. Az évtizedek során védjegyévé váltak az egyszerűen összerakható bútorok. A tavalyi, 2015-ös évben világszerte 31,9 milliárd eurós forgalma volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: