2013-06-07 19:15:48• hírek • Póti Orsolya

Szatmárnémetiben maradt a trófea

Immár harmadik alkalommal került megrendezésre Szatmárnémetiben a Samus GuitArt regionális Akusztikus Gitárverseny művészeti iskolás diákok számára. A versenyben résztvevő diákok produkcióit a Trio Andrei tagjai értékelték.

Június 7-én, péntek délután került megrendezésre a Samus GuitArt Akusztikus Gitárverseny, amelyen összesen húsz gitár szakos diák mutatta be tehetségét. A Szatmár Megyei Tanács és a Szatmári Művészeti Iskola által szervezett verseny azoknak a diákoknak szólt, akik a 2012/2013-as tanévben aktívan részt vesznek a régiónkban működő művészeti iskolák gitár kurzusain, és céljuk a gitározás magas szintű elsajátítása.

Az idei versenyen hat megye - Szilágy, Bihar, Máramaros, Szatmár, Kolozs és Beszterce - diákjai között zajlott a Poesis Multikulturális központban. A résztvevők produkcióit a Trio Andrei tagjai - Dr. Constantin Andrei a Kolozsvári „Gh. Dima" Zeneakadémia professzora, Adrian Andrei, a Bukaresti „Dinu Lipatti" Zeneakadémia klasszikus gitár tanára és Aurelian Andrei - értékelték.

A díjak átadása előtt a zsűri elnöke, Adrian Andrei elmondta: a bíráló bizottság tagjai az idei verseny során a pontos kottaolvasást, az előadott darab tisztaságát, illetve a pontos ritmus rátalálását tartották szem előtt. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen minden előadó kiválóan szerepelt, mégis el kellett dönteni ki lesz III. Samus GuitArt győztese.

A meghirdetetthez képest a díjak megoszlottak: három részvételi oklevelet, három dicséretet, két harmadik, két második és szintén két első díjat osztottak ki a versenyzők között.

Részvételi oklevelet kapott Megyesi Balázs, Pop Stefania és Muresan Georgiana, valamint dicséretben részesült Petrui Titus, Andreco Constantin és Nintas Rares. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Dobos Iris és Rus Mihai állhatott, második díjat kaptak Ban Maria Carla és Oláh Kristóf, a verseny győztesei pedig Mic Mihnea és Budusan Darius lettek.

A Kóter László képzőművész által készített trófea Szatmárnémetiben maradt, ugyanis a zsűri szerint a trófea idén a Szatmári Művészeti Iskola vezetőségét illeti a szervezésért, és azért, mert az iskola diákjai mindhárom alkalommal szép eredményeket értek el ezen a versenyen.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: