2019-08-13 11:39:39• hírek • Nagy Tímea

Szatmárnémetiben lesz Erdély egyetlen Ifjúsági Olimpiai Bokszcentruma

Foto: Ioana Bran hivatalos Facebook-oldala
Foto: Ioana Bran hivatalos Facebook-oldala

2019 őszén a megyeszékhelyen nyitják meg Erdély egyetlen Ifjúsági Olimpiai Bokszcentrumát. Négy éves, kitartó tervezés és utánajárás után, végre a sport fellegvárává válhat Szatmárnémeti.

A terv megálmodója Florin Mulcuțan sportoló, a kezdeményezők Florin és Leonard Doroftei, Marcel Boboc, Viorel Plosca és Ioan Ghere, valamint Ioana Bran volt ifjúsági- és sportminiszter is kiállt az ügy mellett.

 

Nem Bran volt az egyetlen politikus, aki segített a megvalósításban, hiszen a helyi csapat sokat köszönhet még Mihai Covaliunak, a COSR (Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, azaz Országos Olimpiai és Sport Bizottság) elnökének és Vasile Cîteanak is, az Országos Bokszszövetség elnökének.

 

 

Alexandru Epuran, a COSR küldötte, Ioan Popa, a centrum vezető edzője, Viorel Plosca, a Szatmár Megyei Bokszszövetség vezetője és az Országos Bokszszövetség bizottságának tagja vasárnap látogatást tettek a szatmárnémeti Vointa edzőtermeiben. A termek mellett a szálláslehetőségeket is megnézték, továbbá az iskolát, ahol a sportoktatás történik majd, és a Select rekreációs központ úszómedencéjét, ahol a sportolók pihenhetnek, felfrissülhetnek.

 

Ioana Bran volt ifjúsági- és sportminiszter közleményében kifejezte, hogy a szatmárnémeti olimpiai centrumban kezdésként egyszerre hat fiatallal foglalkoznak ősztől. Ezt követően, hogy növeljék az itt felkészültek részvételi arányát a belföldi és nemzetközi mezőnyben, még többen kaphatnak esélyt a professzionális tréningre.

 

A volt miniszter azt is elmondta, hogy a hat fiatallal két edző, egy orvos és egy gyógytornász foglalkozik majd, így áll össze a szakértői csapat. Továbbá örömét fejezte ki, hogy részese volt a vasárnapi látogatásnak, és a tervek megvalósításának.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: