2012-09-06 11:26:07• hírek • Póti Orsolya

Szatmárnémetiben lép fel a Gyermekfilharmónia

A szatmárnémeti Ady Endre Társaság meghívására városunkba látogat a Szentegyházi Gyermekfilharmónia. Az együttes hangversenyére szeptember 15-én kerül sor, a Római Katolikus Székesegyházban.

A 145 tagból álló kórus több, mint 20 éve alakult a szentegyházasfalvi (Vlahita) 1.számú Általános Iskola - ma Mártonffi János Iskola - tehetséges diákjaiból. 1982 júniusában a hagyományos tanévzáró iskolaünnepély alkalmával a Haáz Sándor zenetanár által betanított amatőr iskolai rézfúvós-együttes, vonós-együttes és iskolakórus közösen szólaltatott meg pár részletet ismert klasszikus művekből. Az egyedi hangzás és a nagy közönségsiker az új keletű együttest további munkára ösztönözte.

A 145 diákból álló együttes 1983-ban vette fel a Gyermekfilharmónia nevet, és az eredeti létszámmal működő kórus és zenekar azóta is létezik. A Szentegyházi Gyermekfilharmónia évente 20-30 alkalommal lép közönség elé, rendszeresen szerepel Erdély kis- és nagyvárosaiban, 1990 óta pedig minden nyáron külföldi hangversenykörútra utaznak.

A kórus és a zenekar szeptember 15-én, szombat este 19.45 órától a szatmárnémeti Római Katolikus Székesegyházban lép fel. Repertoárjuk, rövid klasszikus művekből, egyedi hangszerelésű népdalfeldolgozásokból, történelmi dalokból és más népek dalaiból áll.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: