2008-07-18 15:55:11• hírek • Józsa János

Hárommillió lej a gyorsforgalmi útra

 Bár a pénzösszeget megítélték a munkára, nagyon sok idő telhet még el, míg megépül a sztráda.

Három millió lejt ítélt meg a kormány a Nyíregyháza-Szatmárnémeti-Nagybánya gyorsforgalmi út kiépítésére, ami az első komoly jele annak, hogy megvalósítható a még régen felmerült terv.

A legutolsó kormányülésen a Szállításügyi Minisztérium komoly összeget kapott a kormánytól a különböző, az országban futó infrastrukturális fejlesztési programok kivitelezésére, ezek között pedig végre tételként szerepel a Nyíregyháza-Szatmárnémeti-Nagybánya gyorsforgalmi út is, amely sokak számára már elfeledett ügynek tűnt.

A gyorsforgalmi út kérdése ugyanis még az első román-magyar közös kormányülésen merült fel, mint egy lehetséges összekötő vonal a két ország északi régiójában, az óta pedig elhalkultak a vele kapcsolatos hírek, fejlemények. Igazából mind a két oldal kivárt, míg a másik ország elkezdi az építést, ezzel pedig jelezvén szándékának komolyságát, de messzebbre eddig egyik kormány sem ment.

Most viszont úgy tűnik, elindult valami, a Szatmárt is átszelő gyorsforgalmi útnak ugyanis a szaktárca megítélt hárommillió lejt, ami elég ahhoz, hogy elkezdjék a munkálatokat, az összköltségvetés értékének azonban csak egy-ötödét fedezi.

Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, a Szatmár.ro-nak a hír kapcsán elmondta: örül, hogy a kormány megítélte a gyorsforgalmi útnak ezt a pénzösszeget, mert ez garanciát jelenthet arra, hogy a terv mégis életképes. „Már a kampányban is kiemeltük, hogy határ menti megyeként építeni kell a környező országokkal és a szomszéd megyékkel a kapcsolatot, ehhez pedig az infrastruktúra elengedhetetlen.”-mondta Csehi

Az említett három millió lej megítélése még tényleg csak az első lépés, hiszen a valódi munka csak most fog elkezdődni, és további előrelépésekre van szükség, hogy a tervekből valóság is legyen.

J.J.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: