2015-07-05 15:05:24• hírek • Szatmár.ro

Szatmárnémetiben járt a miniszteri biztos

Szatmárnémetiben járt Dr. Hafenscher Károly miniszteri biztos, aki a Szatmári Református Egyházmegye, a Református Gimnázium és a magyar közösség vezetőivel találkozott. A megbeszélés célja, a reformáció 500 éves évfordulójának méltó megünneplése volt.

2017-ben lesz ötszáz éves a reformáció, melyre az egész Kárpát-medencében emlékezni fognak. Az ünnepi programok előkészítése érdekében létrejött a Reformáció Emlékbizottság, melynek elnöke Orbán Viktor miniszterelnök, ügyvezető elnöke pedig Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. Ezt az emlékbizottságot segíti Dr. Hafenscher Károly és munkatársai.

A miniszteri biztos kifejtette, örömmel vennék, ha a Szatmári Református Egyházmegye is csatlakozna a megemlékezések sorához, melyben ifjúsági műveltségi versenyek, tudományos konferenciák, hangversenyek, kiállítások, kulturális események, reformáció témájú színdarabok, művészeti pályázatok, kutatóprogramok szerepelnek, valamint egy reformációtörténeti adatbázis is elkészül.

Király Lajos egyházmegyei főjegyző, Csűry Miklós főgondnok, Szilágyi Éva, a Református Gimnázium igazgatóga, Kiss József lelkipásztor és városi tanácsos, valamint Kereskényi Gábor parlamenti képviselő ismertették az egyházmegye, a gimnázium és a megyei magyarság jelenlegi helyzetét és jövőbeni prioritásait, hangsúlyozva, hogy a szatmári térség is szerves része kíván lenni a két és múlva sorra kerülő ünnepnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: