2015-03-06 16:50:35• hírek • Szatmár.ro

Szatmárnémetiben járt a PNL társelnöke, Alina Gorghiu

A politikus a nőket politikai szerepvállalásra biztatta, készül a párt kormányprogramja.

A PNL nőszervezetének meghívására csütörtökön Szatmárnémetibe érkezett Alina Gorghiu, a PNL társelnöke, aki részt vett a politikai formáció nőnapi rendezvényén. Pénteken pedig sajtótájékoztatót tartott a párt Szabadság téri székházában.

A társelnök igen elégedett a Szatmár Megyei PNL működésével, tapasztalatai szerint senki nem beszél már a múltról, az egyik vagy a másik pártról. A fuzionálás is jól ment, sokfelé alakultak már meg a helyi, megyei szervezetek. Ő maga sokfelé megfordul és beszél az emberekkel, nem csak az idei évről, hanem a következőről is - derült ki a sajtótájékoztatón. Emellett, ahol csak jár, arra bíztatja a nőket, hogy merjenek szerepet vállalni a politikában. "Elmúlt már az az idő, amikor a fárfiak feladata és kiváltsága volt, hogy beleszóljanak az irányításba" - mondta.

Alina Gorghiu beszámolt arról, hogy jól haladnak a kormányprogram összeállításával, amelyben a GDP 6 százalékát utalnák ki a tanügynek és komoly projekteket indítanának el az egészségügy területén is. A pártváltás ellen is fellépnek, ugyanis a PNL szerint a Ponta-kormány egyszerűen a sárba tiporta a törvényeket, amikor egy rövid időre lehetővé tette a mandátum elvesztése nélküli pártváltást.

A politikus a Ponta-kormány új adó-törvénykönyvéről is beszélt, illetve az ígéretekről, amit a kormánypárt nem tartott be. "Évi 10 miliárd euró külföldi befektetést ígért ponta, 2 lett belőle. TVA-csökkentésről is szó volt, semmi nem lett belőle. Nem is beszélve az 1 millió új munkahelyről..." - mondta Gorghiu. "A PSD mindig egy populista ígérettel áll elő, ha bajban van" - mondta.

A sajtótájékoztatón szóba került a külföldön élő román állampolgárok szavazáson való részvétele is. A PNL mindenképp támogatná, hogy levélben is lehessen szavazni, elkerülve a sorbanállást.

Romeo Nicoara, Alina Gorghiu és Vasile Berinde

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: