2009-10-10 15:19:24• hírek • Ferenczi Noémi

Szatmárnémetiben járt a Lindner család

Hans Lindner, a Hans Lindner Alapítvány alapítója családjával együtt látogatást tett szatmárnémetiben a hétvégén.

A Lindner család minden évben egyszer ellátogat Szatmárnémetibe, hogy szemrevételezzék az alapítvány által finanszírozott segítő központokat, illetve egyéb szociális támaszt nyújtó intézményeket. Minden évben más-más létesítménybe látogatnak el. Ezúttal az alapítvány által is segített down-kóros és más értelmi és fizikai fogyatékkal elő gyermekek számára létrehozott központot valamint a hajléktalanszállót látogatták meg.

Az előbbi csak nemrég működik ebben a formában, ugyanis korábban a megyei tanács által finanszírozott Robert központban és a Langdon Down Alapítvány által működtetett nappali központban foglalkoztak ezekkel a sérült gyermekekkel. Financiális gondok miatt, a Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal (SPAS), a Hans Linder Alapítvány és a Langdon Down Alapítvány összefogásával a Crisana utcai ingatlanban hoztak létre egy számukra megfelelő központot. A tervek szerint, ez csak egy ideiglenes épület a központ számára, ugyanis idővel saját otthont alakítanának ki számukra, mégpedig a körtvélyesi iskola épületében.

A két intézményben tett látogatás után a SPAS székhelyét is szemügyre vették a Lindner család tagjai. Doina Vasut, a SPAS igazgatónője rövid bemutatót tartott az intézmény működéséről, a helyi szociális szolgáltatásokról. Beszámolt az eddig befejezett projektek eredményeiről illetve jövőbeli terveikről. Sok programot civil szervezetekkel kötött partnerségi szerződés lévén tudtuk sikerrel megvalósítani - hangsúlyozta az igazgatónő. A Hans Lindner Alapítvány az egyike azoknak a szervezeteknek, amellyel évek óta tartó gyümölcsöző kapcsolatot ápol a SPAS.

A bemutató után Hans Lindner gratulált az eddigi megvalósításokhoz, majd a szociális háló további fejlesztése és annak finanszírozási lehetőségei felől érdeklődött. Végül Doina Vasut igazgatónő egy diplomát adott át Hans Lindnernek illetve az alapítvány elnökének, Koczinger Tibornak, köszönetképen a szatmárnémeti szociális szolgáltatások bővítéséért tett erőfeszítéseikért.


Doina Vasut igazgatónő bemutatta az intézmény által nyújtott szociális szolgáltatásokat
Doina Vasut igazgatónő bemutatta az intézmény által nyújtott szociális szolgáltatásokat


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: