2013-11-07 16:30:31• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmárnémetiben járt Sorana Cirstea

Szerda délután érkezett és csütörtök délután már el is hagyta Szatmárnémetit Sorana Cirstea, az utóbbi évek egyik legjobb román teniszezőnője. A 23 éves csillag bemutatómeccset vívott és edzést tartott a fiataloknak - a szatmáriak legnagyobb örömére.

A világranglista 2. helyén álló sportoló szerda délután érkezett a szatmári megyeszékhelyre és szinte azonnal a Both Katalin Sportterembe vezetett az útja. Itt egy régi ismerőse, Tóth-Panas Antónia várta, aki jelenleg a szatmári gyerekeket edzi. A két hölgy egy bemutató meccset tartott a szép számú közönség előtt, majd Cirstea a gyerekeknek tartott mintegy ötven perces bemutató edzést.

Sorana csütörtök reggel a polgármesteri hivatalban válaszolt a sajtó kérdéseire, majd a Sportlíceumba látogatott, ahol a Gyurkán György teremben ezúttal is több tíz gyerek várta határtalan lelkesedéssel.

„Nagyon örültem annak, hogy ennyi vidám gyerekarcot láthattam a sportteremben. Ez a gyermekkoromat idézte, hiszen én is ilyen voltam, mint ők most. Utána viszont nagyon sok munka kellett ahhoz, hogy eddig eljussak", jelentette ki a 23 éves sportoló.

Dorel Coica polgármester, Cirstea látogatásának kezdeményezője elmondta: a tenisz egyre népszerűbb nem csak világszerte, de Szatmárnémetiben is. Az önkormányzat szeretne évente kiírni egy rangos tornát fiatal teniszezők számára és ebben kérte Cirstea segítségét is.

„Nagyon jónak tartom a torna megszervezésének ötletét, remélem sikerül gyakorlatba is ültetni, és akkor visszatérhetek Szatmárra", zárta látogatását a világ jelenlegi 22. legjobb teniszezőnője.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: