2014-10-02 17:15:40• hírek • (x)

Szatmárnémetiben járt Klaus Johannis

A Keresztény-liberális Szövetség (ACL) szász nemzetiségű államfőjelöltje Szatmár megyébe látogatott.

A Szakszervezetek Művelődési Házában egy gombostűt sem lehetett leejteni, annyian vettek részt a Klaus Johannis szatmári látogatása alkalmából megszervezett naggyűlésen. Az ACL államfőjelöltjét már a művelődési ház előtt is szimpatizánsok és egykori PNL-s és PD-L-s politikusok várták, akik most egy pártba tömörülve készülnek megdönteni a PSD uramát. A politikus érkezésére várók között voltak az NDF Szatmár megyei szervezetének képviselői is.

A naggyűlésen a román jobboldal számos politikusa jelen volt: parlamenti és európa-parlamenti képviselők, itt volt Mihai Razvan Ungureanu egykori kormányfő, Ludovic Orban egykori szállításügyi miniszter valamint a megye több polgármestere is jelenlétével támogatta a jelöltet.

"25 éve szabad Románia, ez idő alatt azonban nem mindig a megfelelő személyt választottuk meg államelnöknek. Most válaszút elé érkeztünk: vagy a Ponta-féle Ígérgetések-földjét választjuk, vagy a jól elvégzett munka földjévé tesszük Romániát" - mondta Petre Muresan, a Szatmár Megyei ACL társelnöke. "A demokrácia minden fegyverével küzdenünk kell, hogy a megfelelő ember, Klaus Johannis kerüljön az ország élére" - tette hozzá.

A politikusok kritizálták a jelenlegi város és megyevezetést, az utóbbi időben pedig többször is pártot váltott Ovidiu Silaghit árulónak nevezték. "Az utóbbi időben voltak olyanok, akik kihasználva a pártváltás lehetőségét átálltak a PSD-be. Köszönettel tartozunk emiatt a Szociáldemokrata Pártnak, hogy segítettek kiszűrni az árulókat a sorainkból a nagy csata előtt" - fűzte hozzá Lucovic Orban.

Szatmárnémetiben járt Klaus Johannis

Mihai Razvan Ungureanu egy igazi európai megyének nevezte Szatmárt, ahol két nemzet kiemelkedő képviselője született: a románoknak Vasile Lucaciu, a magyaroknak pedig a himnusz szövegét is adó Kölcsey Ferenc. "Kit is választhatna egy ilyen európai város? Csakis Johannist!"

"Én a tettek embere vagyok, nem az üres szavaké. A beváltott ígéreteké, nem a botrányoké és színjátékoké. Olyan ember, aki épít és nem rombol. Az elnöki célkitűzésem nagyon egyszerűen megfogalmazható: legyen Románia a jól végzett munka országa" - mondta Johannis. Kifejtette: a munkát, vállalkozásokat, értékteremtést bátorító, nem pedig adókkal megfojtó, a nevelést fontos befektetésnek tekintő ország építésére hívja maga mellé szavazóit.

Szatmárnémetiben járt Klaus Johannis

Szatmárnémetiben járt Klaus Johannis

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: