2014-05-14 19:01:01• hírek • Szatmár.ro

Szatmárnémetiben járt Borbély László

Az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezetének kibővített polgármester találkozóján vett részt Borbély László politikai alelnök, ahol Pataki Csabával, az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezetének elnökével, Antal Lóránttal, az RMDSZ EP-képviselőjelöltjével, valamint Nagy Szabolccsal, az Szatmár Megyei Szervezet ügyvezető elnökével az európai parlamenti választást érintő teendőkről és a 2-es körzetbeli időközi parlamenti választással kapcsolatos lehetőségekről egyeztettek. Ezt követően Borbély László sajtótájékoztatót tartott az RMDSZ székházban.

A sajtótájékoztatón Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke hangsúlyozta: az a tény, hogy egyesek Szatmár megyében azt nyilatkozzák, hogy mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy megakadályozzák az RMDSZ-t abban, hogy nyerjen az időközi parlamenti választásokon, bizonyítja, hogy a romániai magyarság, a Szövetség mennyire erős.

„Ez megerősít minket abban a hitben, hogy ha összefogunk, sikerül megnyerni a választásokat. A mi érdekünk az, hogy minél több magyar képviselő bejusson az európai parlamentbe. Az RMDSZ 1993 óta a jobboldali szövetség tagja az EP-ben, és elmondhatom, hogy az elmúlt 5 évben az a 19-20 magyar képviselő, aki ott képviselte az összmagyarságot, nagyon jól együtt tudott dolgozni. Ha már nemzetstratégiáról beszélünk, ez a fontos a jövőre nézve is. Ez az RMDSZ üzenete" - fogalmazott Borbély László.

Ponta ígéreteire reagált Borbély

Victor Ponta miniszterelnök délelőtti szatmári sajtótájékoztatójára utalva, hozzátette: üdvözli a miniszterelnök azon ígéreteit, amelyek értelmében mind a szatmári körgyűrű, híd, mind pedig a tasnádi polgármesteri hivatal munkálatai elkezdődnek. „Mi csak örülni tudunk ezeknek a terveknek, hisz ez azt jelenti, hogy figyelembe vették a 2014-es költségvetés kapcsán tett javaslatainkat, amelyeket az akkori többség visszautasított, és őszintén remélem, hogy betartják a mai nap során tett ígéreteiket" - fogalmazott Borbély.

Hozzátette, fontos, hogy a szatmári magyarság bízzon abban, hogy együtt erősek tudunk lenni.

„Egy választás soha nem csak azon múlott, hogy ki hány zászlót, hány plakátot tűzött ki. A polgármesterek és a területi elnökök munkájának, mozgósításának köszönhettük, hogy a választó polgárok éltek szavazati jogaikkal, mert megértették azt, hogy minden egyes magyar település jövője attól is függ, hogy a romániai, erdélyi magyarság rendelkezik-e bukaresti parlamenti, illetve brüsszeli, európai parlamenti képviselettel" - számolt be a politikai alelnök.

Nagy Szabolcs, Borbély László és Pataki Csaba

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: