2019-08-08 10:18:55• hírek • Bede Emőke

Szatmárnémetiben is megveti lábát a McDonald's

„McDonalds's is nyílik Szatmárnémetiben! Ma fogadtam a világszerte népszerű étteremlánc képviselőit, majd miután aláírtam a városrendezési tervet, megegyeztünk abban, hogy az év végéig kinyit a Károlyi úton az első szatmári McDonald's” - adta hírül hivatalos Facebook-oldalán a város polgármestere, Kereskényi Gábor.

Azt, hogy a gyorséttermi lánc Szatmárnémetibe érkezik, régóta tudni lehetett, ugyanis a cég már hónapokkal ezelőtt meghirdette a leendő szabad állásokat. Mi több, már az is nyilvánosságra került, hogy az éttermet a város egyik legforgalmasabb pontján, a Károlyi úti Kaufland parkolójában fogják kialakítani, az épület alapterülete közel 380 négyzetméteres lesz, teraszán pedig a már jól ismert asztalok és a mini-játszótér is helyet kap. Hivatalos információk szerint a McDonald's várhatóan 2019 végén nyitja meg szatmári éttermét.



A hamburger igen népszerű étellé vált az Amerikai Egyesült Államokban a nagy gazdasági világválság idején olcsóságának köszönhetően. Richard McDonald és Maurice McDonald testvérpár 1937-ben kezdett hot dogok árusításába, és olyan jól ment az üzlet, hogy 1940-ben a californiai Monroviában McDonald’s nevű éttermet nyitott. Hamar felfigyeltek a tényre, hogy bevételeik nagyobb része a hamburgerek árusításából származik, így amellett döntöttek, hogy a továbbiakban ezt fogják árusítani. Az '50-es évek fellendülésének köszönhetően a fogyasztás egyre tömegesebbé vált, így a testvérpár Chicago egyik külvárosában megnyitotta McDonald’s nevű gyorséttermét 1955. április 15-én. A gyorséttermi láncnak 2016-ra 36 615 étterme lett világszerte, vevőinek száma pedig naponta az 50 milliót is túllépi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: