2013-03-23 17:12:39• hírek • Póti Orsolya

Az abortusz ellen tüntettek Szatmárnémetiben

Március 23-án Szatmárnémetiben felvonulással tiltakoztak az abortusz ellen az egyházak, keresztény szervezetek, egyesületek és iskolás csoportok. A megmozduláson közel kétszázan vettek részt.

Harmadik alkalommal szervezte meg a Felvonulás az életért elnevezésű tiltakozó megmozdulást Szatmárnémetiben a Pro Vita Egyesület. A szervezet kezdeményezéséhez a különféle egyházak, és más nonprofit szervezetek képviselői is csatlakoztak.

A felvonulók szombat déli 12 órától a Megyei Múzeum előtti parkban gyülekeztek, majd a Traian sugárúton át a Libertatii téren keresztül vonultak végig figyelemfelkeltő táblákkal, plakátokkal, tájékoztató szórólapokat és folyóiratokat osztogatva a járókelőknek.

A megmozdulás szervezői az abortusz betiltását követelik, de a jövendőbeli édesanyák figyelmét is fel szeretnék hívni a mesterséges magzatvesztés veszélyeire. A felvonulásban többek között diákok, iskolás csoportok vettek részt - kevés felnőtt erősítette az abortusz ellen tiltakozók táborát.

Szatmárnémeti egyébként 2011-től kapcsolódott be a mozgalomba a Pro Vita Egyesület kezdeményezésére. Mint megtudtuk, Romániában 1958-tól, amióta engedélyezték a mesterséges vetélését, több mint 21 és fél millió műtétet hajtottak végre. A szakemberek szerint azért is magas az abortuszok száma, mert tájékozatlanok az emberek.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: